All for Joomla All for Webmasters
Hrvatska

Skandalozne tvrdnje iz Zagreba: Tesla je bio Hrvat koji je iz katoličanstva prešao u pravoslavlje

U recenziji knjige o Hrvatskoj pravoslavnoj crkvi, jedan od recenzenata rekao je da je njen autor iskreno podsetio na sve zablude o istoriji pravoslavlja na hrvatskim istorijskim i etničkim područjima

Knjiga u istoriji Hrvatske pravoslavne crkve pod nazivom “Hrvatska pravoslavna crkva bila je, jest i bit će” predstavljena je juče u Zagrebu. U njoj se tvrdi da su preci poznatog naučnika Nikole Tesle bili zapravo katolici.

Autor knjige je hrvatski arhiepiskop Aleksandar, a na prezentaciji iste govorili su istoričar i publicista profesor Goran Jurišić, novinar i publicista Igor Vukić i sam autor.

Ante Milinović urednik i jedan od recenzenata knjige, napisao je da je “knjiga uverljivo pokazuje jednu od pet paradigmi hrvatske državnosti”, preneo je portal “Hop”.

Drugi recenzent, profesor Jurišić, dotakao se i teme Nikole Tesle.

– Vešta velikosrpska propaganda uspela je u hrvatskim zemljama u drugoj polovini 19. stoleća da nametne drugačiju sliku o hrvatskim pravoslavcima, tako da su generacije Hrvata i stoleće nakon toga mislili da je Nikola Tesla Srbin koji se rodio u liki iako je bio politički Hrvat, i i hrvatskog i vlaškog porekla čiji je hrvatski predak iz Zadra prešao s katoličke na pravoslavnu veru oženivši u Bosni iz ljubavi pravoslavnu Vlahinju. U ovoj knjizi o istoriji Hrvatske pravoslavne crkve je njen autor iskreno podsetio na sve zablude o istoriji pravoslavlja na hrvatskim istorijskim i etničkim područjima, kojima su Hrvati pali kao žrtve krivotvorenja njihove istorije – rekao je na promociji Jurišić.

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top