All for Joomla All for Webmasters
Srbija

SKANDAL: Albanci provocirali Srbe performansom o silovanju usred Beograda, pa izazvali incident (VIDEO)

– Smatramo da je nedopustivo da se u centru Beograda četvrti put za redom organizuje festival „Mirdita – dobar dan“ koji ima za cilj promociju nezavisnog Kosova i predstavljanje nekakve autohtone kosovske kulture, koja ne postoji, niti je ikada postojala – smatraju oni

Incident na festivalu „Merdita – dobar dan“, koji je juče uveče prekinut u Domu omladine u Beogradu od strane članova Srpskog sabora Zavetnici, pojavio se i u video formatu.

Njima je zasmetao performans koji aludira da je srpski vojnik silovao Albanke, zbog čega su uspeli da na silu uđu u salu i pesmama, povicima i opremljeni slikama zločinaca OVK prekinu festival, uz obrazloženje da se vrši velikoalbanska propaganda usred Beograda.

Zavetnici su protestni čin iskazali pevajuću pesme o Kosovu i Metohiji i skandiranjem parole „Kosovo je srce Srbije“ .

Organizatori i gosti su se potpm povukli u drugi deo zgrade Doma omladine.

Portparol Zavetnika Milica Đurđević rekla je da je nedopustivo da se u centru Beogradu održava promocija „nepostojeće autohtone kosovske kulture“ i da je jedini kulturni trag koji su Albanci ostavili na Kosmetu jesu porušene srpske svetinje.

Ona je podsetila da Albanci žele da Srbima oduzmu kulturnu baštinu na Kosovu i Metohiji i da je taj festival u sklopu te albanske strategije.

– Smatramo da je nedopustivo da se u centru Beograda četvrti put za redom organizuje festival „Mirdita – dobar dan“ koji ima za cilj promociju nezavisnog Kosova i predstavljanje nekakve autohtone kosovske kulture, koja ne postoji, niti je ikada postojala.

Ona je pozvala državne organe da spreče dolazak Atifete Jahjaga.

– Pozivamo državno rukovodstvo da otkaže gostoprimstvo bivšoj predsednici tzv. Kosova, Atifete Jahjaga, jer bi njen dolazak značio poniženje svih žrtava srpskog naroda, dostojanstva svih građana Srbije, ali i degradaciju našeg državnog suvereniteta i integriteta. Za Zavetnike je njen dolazak apsolutno neprihvatljiv i mi ćemo se boriti svim legalnim i legitimnim sredstvima da tako nešto sprečimo.

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

Video pogledajte ovde:

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top