All for Joomla All for Webmasters
Bosna i Hercegovina

Potresna priča dečaka (8) kojeg je majka ostavila, naterala je ceo Balkan da se zamisli: Njegove reči i želje su mnoge rasplakale (VIDEO)

Majka je kada je odlazila, verovatno u potrazi za boljim životom, sa sobom povela mlađeg sina, Ajdinovog brata

Region je potresla priča o dečaku Ajdinu Mujkiću iz BiH kojeg je majka ostavila i koji detinjstvo provodi sa dedom Huseinom.

Nakon što ga je majka napustila, o malom Ajdinu računa vodi deda, kome je i samom potrebna tuđa nega jer je davno povrdio nogu i kreće se uz pomoć štake.

Njih dvojica zajedno, prevazilaze sve nedaće. Žive bez ikakvih primanja u oronuloj kući, u kojoj često nema struje.

Deda je davno povredio nogu, i od tada nije u mogućnosti da radi, a samim tim ni da nešto zaradi. Majka je kada je odlazila, verovatno u potrazi za boljim životom, sa sobom povela mlađeg sina, Ajdinovog brata.

Ajdina pozove ponekad, ali jedan poziv s vremena na vreme ne može da nadoknadi prazninu koju osmogodišnji dečak oseća. Otac, pak, radi na terenu, retko dolazi kući i po rečima dede i dečaka ne doprinosi u troškovima odgajanja deteta.

– Nedostaje mi mama, ali brat mi najviše nedostaje. Ali… sve će proći – suzno je pre nekog vremena rekao dečak, a ove reči potresle su region.

Nakon što je priču o malom Ajdinu emitovala bosanska televizija Hayat, o teškim uslovima u kojima živi osmogodišnji dečak saznala je cela zemlja, socijalni radnici su zakucali na vrata dede Huseina.

Deda je između ostalog rekao da su mu socijalni radnici rekli da umalo nisu bez posla ostali nakon što je priča objavjena.

– Šta ću vam ja, vi ste znali za malog Ajdina i pre, evo dve godine kako je bez majke, kako je kod mene, i za dve godine niste nikada došli – poručio im je Husein.

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

Pogledajte video:

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top