All for Joomla All for Webmasters
Bosna i Hercegovina

Gabrijela optužuju da se sam zapalio u bolnici, a bio je vezan: Izgubio je šaku i izgorelo mu je više od 50% tela, roditelji u očaju

Majka Kata kaže da, osim Gabrijela, imaju još sina i ćerku, i da su svi potreseni ovim što se dogodilo u bolnici

Travnička policija istražuje požar, koji se dogodio 19. aprila na Odeljenju neurologije i psihijatrije bolnice u Travniku, u kojem je teško stradao 33-godišnji pacijent iz Novog Travnika Gabrijel Trbara (33). Trbara je, naime, zadobio teške opekotine ruku i stomaka zbog kojih se trenutno nalazi na Kliničkom univerzitetskom centru u Sarajevu, a kako kažu njegovi roditelji, Ilija i Kata Trbara, u kritičnom je stanju.

– Amputirana mu je desna šaka, dok se lekari bore da mu spase drugu ruku. Trenutno je u komi, a još uvek je životno ugrožen, kako su nam kazali doktori u Sarajevu – rekao je Ilija, otac stradalog.

Porodica je juče Kantonalnom tužilaštvu u Travniku podnela krivičnu prijavu protiv odgovornih osoba na Odeljenju neurologije i psihijatrije JU Bolnice Travnik, smatrajući da se požar dogodio zbog propusta osoblja.

– Smatramo da je došlo do propusta osoblja jer nam je šef odeljenja nakon požara kazao da je Gabrijel bio vezan za bolnički krevet duplim kaiševima. Prema tome, kako je mogao sam sebe da zapali i sa čim se zapalio tako da mu je izgorelo 50% tela, kako su naveli sarajevski doktori – rekao je Ilija.

Majka Kata kaže da, osim Gabrijela, imaju još sina i ćerku, i da su svi potreseni ovim što se dogodilo u bolnici, prenose Nezavisne novine.

– On je godinama psihijatrijski bolesnik, ali kada je redovno koristio terapiju bio je dobro. Međutim, kada prekine, imao je napade i smeštali smo ga u bolnicu. Mislili smo da je u bolnici siguran, a u njoj nastrada – kroz suze priča Kata, dodajući da je Gabrijel juče bio u kom

Iako su policiji prijavili da je došlo do samozapaljena pacijenta, danas su iz travničke bolnice medijima kazali kako je uzrok požara nepoznat, a da je prilikom incidenta povređen i jedan njihov zaposleni, prenosi Avaz.ba.

– U, za sada, neutvrđenim okolnostima došlo je do zapaljenja kreveta pacijenta, koji je od posledica otvorenog plamena zadobio telesne povrede. Tokom ove situacije i zaposleni bolnice je, takođe, zadobio ozbiljne povrede, pa su nakon primarne obrade po hitnoj proceduri obojica upućeni u Sarajevo – poručili su iz bolnice.

Ernesa Beganović, stručni saradnik za odnose s javnošću u Tužilaštvu Srednjobosanskog kantona, kazala je da po njihovom nalogu policijski službenici PU Travnik vrše potrebne provere u cilju utvrđivanja svih okolnosti koje su dovele do povreda pacijenta G.T.

– Ispitaće se potrebna dokumentacija, saslušati sve osobe koje imaju neposredna i posredna saznanja o događaju, pa na kraju utvrditi da li je predmetni događaj uzrokovan propustima osoblja bolnice i da li u vezi s tim postoji krivična odgovornost – navela je Beganovićeva, prenose Nezavisne novine.

Mirsad Granov, direktor Bolnice u Travniku, izjavio je kako je pod zasad neutvrđenim okolnostima došlo do zapaljenja kreveta jednog pacijenta, koji je od posledica otvorenog plamena zadobio telesne povrede, a povređen je i radnik bolnice, o čemu je obaveštena policija.

Muamera Šehić, portparol UKC Sarajevo, rekla je da s obzirom na to da se radi o psihijatrijskom pacijentu, ne mogu davati izjave u vezi s njegovim stanjem, dok je povređeni radnik bolnice pušten na kućno lečenje.

U policiji su potvrdili da su iz bolnice 19. aprila oko 3:30 sati dobili prijavu da je pacijent izvršio samozapaljivanje, a da su istražne radnje, sa ciljem utvrđivanja eventualnog postojanja elemenata krivičnog dela počinjenog od strane osoblja, drugih pacijenata ili treće osobe, u toku, prenosi Avaz.ba.

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top