All for Joomla All for Webmasters
hronika

PORODIČNA TRAGEDIJA ZAVILA PRNJAVOR U CRNO: Žena umrla, muž od bola skočio u bunar!

Dve smrti u dva dana potresle su i u crno zavile porodicu Đekić, u prnjavorskom selu Donji Smrtići. Iz neizmerne ljubavi i nemogućnosti da preboli gubitak četiri godine mlađe supruge Mirjane Mire (65), koja je dan ranije preminula u banjalučkom UKC, Petar Đekić (69), je u sredu jutro odlučio da sebi prekrati život i skočio u bunar.

Prnjavorska policija je izvršila uviđaj i konstatovala da u ovoj tragediji nema elemenata krivičnog dela.

Petra je ugušenog u bunaru pronašao sin. A, uz bunar pronađeni su jakna, papuče i mobilni telefon uglednog i omiljenog domaćina u ovom kraju, koje je odložio pre nego što je, skrhan bolom, odlučio da se tek preminuloj supruzi pridruži “na onom svetu”.

Te kobne srede ujutro otac i sin su zajedno popili kafu. Okupirani pripremom sahrane preminule, meštani su bdili i nad vidno skrhanim Petrom, i ne sluteći tako brz novi udarac. U jeku velike kiše, on se iskrao iz kuće i u bunaru, udaljenom oko 200 metara, prekratio svoj život.

Komšije imaju samo reči hvale za Miru i Petra, kao i za celu njihovu porodicu. Živeli su zajedno u domaćinstvu sa sinom i njegovom porodicom, dočekali su i jedno praunuče, a ćerka im je udata u Derventi.

 

“Bili su to najbolji ljudi i domaćini u svakom pogledu. A, njihova neizmerna međusobna pažnja i ljubav bili su za primer svima”, ispričala je Novostima grupa komšija koja je želela da ostane anonimna.

Nedugo pre tragedije, izvesno vreme proveli su i u banji, ali Mira se iznenada razbolela. Pala je u komu, a sedmog dana iz Banjaluke je stigla crna vest da je preminula.

“Znajući da će to Petar teško podneti, dugo smo okolišali i na sve načine ga pripremali da ga upoznamo sa gorkom istinom. Malo je pomogla i injekcija za umirenje koju je primio. Dugo je plakao”, pričaju vidno potreseni sagovornici.

Mirjana i Petar Đekić biće sahranjeni zajedno, jedno kraj drugog, kao svedočanstvo neizmerne ljubavi, ali i skončane na način koji ne pamti ne samo ovaj kraj.

 

 

Dijaspora.news/Kurir.rs/Novosti.rs

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top