All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

Republika Srpska uvodi vanredno stanje zbog korona virusa

Odluka o proglašenju vanrednog stanja na teritoriji Republike Srpske zbog epidemije korona virusa sutra stupa na snagu, pošto je danas objavljena u Službenom glasniku.

Direktor Službenog glasnika RS Manojlo Zrnić potvrdio je za Srnu da je odluka objavljena danas, kao i da ona stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja, prenosi RTRS.

– Proglašava se vanredno stanje za teritoriju Republike Srpske zbog epidemiološke situacije u Republici Srpskoj usled korona virusa – navodi se u odluci.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je odluku o uvođenju vanrednog stanja 28. marta na predlog Vlade kako bi institucije mogle efikasnije da reaguju na epidemiju.
Predstavnici bošnjačkih političkih partija najavljivali su da će uložiti veto na pomenute odluke, ali su danas na sastanku predsednice RS Željke Cvijanović s potpredsednikom Veća naroda Skupštine RS iz reda bošnjačkog naroda Mihnetom Okićem i poslanikom Edinom Ramićem otklonjene dileme u pogledu uvođenja vanrednog stanja, čime su stvorene pretpostavke da odluka stupi na snagu.

Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top