All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

POMAHNITALI KAMION SEJAO SMRT U HRVATSKOJ: Objavljen snimak koji pokazuje kako je došlo do jezive tragedije na odmorištu punom putnika! (VIDEO)

Kočnice, tempomat, svi vitalni delovi kamiona MAN zagrebačke kompanije “Marin Promet”, koji je u petak oko 9.30 na odmorištu auto-puta A3 sejao smrt, bili su ispravni.

 To je utvrđeno u kutinskoj Stanici za tehnički pregled uz prisustvo veštaka MUP Centra za forenzička ispitivanja i veštačenja, a to se pokazalo i tokom probne vožnje. Isprobani su i tempomat (automatski reguliše i održava brzinu) i kočnice i nisu uočeni nikakvi nedostaci tokom pregleda.

Nisu radila samo svetla koja su uništena u naletu na druga vozila, ali sve ostalo je na kamionu bilo ispravno, navodi Jutarnji list.

Očitavanjem digitalnog tahografa ustanovljeno da je vozač (59) iz Zagreba od trenutka kad je krenuo sa odmorišta kod Županje, gde je odmarao nakon što je krenuo put Zagreba iz Beograda prevalio 140 kilometra i stalno je vozio brzinom od 90 kilometara na sat, sve do trenutka udara u auto zagrebačkih tablica.

Upravo taj podatak ukazuje da je vozač sve vreme koristio tempomat jer je nemoguće da bi nogom na papučici gasa čitavim putem održavao istu brzinu. Vozač Ivo F. (59) policiji je u razgovoru rekao da je skrenuo kako bi natočio gorivo.

Umesto da je smanjio brzinu koja je bila ograničena na 40 km on je brzinom od 90 kilometara na sat ušao na odmorište.

Prvo je udario u teretno vozilo zagrebačkih registracija i nastavio dalje da se kreće kroz benzinsku stanicu, gde je naletio na dve devojke (26, 28), koje su od siline udarca odbačene na asfaltnu površinu, zatim je udario u dve 14-godišnje devočice  Renatu Horvat i Ivu J. koje su na mestu ostale mrtve.

 

dijaspora.news/Jutarnji.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top