All for Joomla All for Webmasters
Hrvatska

NJIH 20 ME JE TUKLO BEZ MILOSTI, OKRUŽILI SU NAS I VIKALI UBIJ SRBINA: Srbi pretučeni na Braču ispričali kroz kakav pakao su prošli! Otkrili i zašto su odlučili da ipak ostanu na tom ostrvu (FOTO)

Tri sezonska radnika i jedan brački vatrogasac pretučeni su na autobuskoj stanici u Supetru na Braču u nedelju u četiri sata ujutro, a pretučena devojka je otkrila kako se odigrao divljački napad.

Ona se u jednom trenutku bacila na kolegu kako bi ga zaštitila.

“Tog kolegu su nastavili da šutiraju. Nisu imali milosti ni prema meni, divljački su me šutirali na zemlji”, ispričala je devojka kojoj ruka u zavoju. Ima modrice po celom telu, kao i njene kolege. Najteže je stradao Bračanin, inače vatrogasac. Njemu je slomljen nos na četiri mesta.

Policija je protiv dva mladića podigla optužnice, ali je napadača bilo dvadesetak.

 

 

“Šutirali su nas desetak minuta, dok nije naleteo taksista koji nas je spasao”, rekao je pretučeni vatrogasac.

Supetrani su u šoku. Meštani su zgranuti napadom na sezonske radnike, i to u osvitu turističke sezone. Podsetimo, huligani su sezonce tukli uz povike: “Ubij Srbina!”.

“Na Braču se u subotu igrao Torcida kup i mi smo na putu kući prošli pored pekare. A kad su nas nakon 200 metara zaskočili, samo su vikali: ‘Ko je od vas Srbin’ i ‘Ubij Srbina’”, ispričao je vatrogasac.
Veoma brzo su ih okružili napadači.

 

 

“Vraćali smo se iz izlaska i preko rive krenuli prema našem smeštaju. Videli smo grupu od dvadesetak ljudi kako sede za stolovima obližnjeg kafića. Nismo pričali s njima, jedino sam ja upitala kolegu hoće li nešto iz pekare. On je odgovorio da neće i nastavili smo dalje. Kad smo prošli još nekih stotinak metara i skoro već došli do smeštaja, neko je iza ugla povikao: ‘Srbine!’, ispričala je devojka.

I onda je nastao potpuni haos. Sevale su pesnice, šutirali su ih iz sve snage, bilo je dosta krvi.

 

 

“Okružili su nas i počeli da nas ispituju ko je Srbin. Niko u šoku nije rekao ni reči, a onda je počelo. Udarali su ih sa svih strana, jednog su pokušali da udare flašom u glavu. Nisu ga pogodili, ali onda su ih oborili na zemlju i šutirali. Jedan je pokušao da pobegne, ali brzo su ga sustigli i pretukli i njega”, dodala je.

Inače, svo troje su već dugo sezonci. Devojka u Supetru radi već četiri leta, a mladić iz Vukovara (22) dve godine je radio na Hvaru, a poslednje dve radi na Braču, tako da je i on iskusan “sezonac”. Ni njih dvoje, kao ni ostali napadnuti radnici nisu do sada imali nikakvih neugodnosti, ali ovo što im se dogodilo neće zaboraviti celog života.

 

 

“Otac mi je rekao, vrati se, šta ćeš tamo gde te ne žele. Ali neću, ostaću, došao sam da radim i zaradim”, rekao je mladić s podlivom ispod oka.

I Varaždinki su roditelji rekli da ode s Brača.

“Mama mi je rekla da se vratim kući, ali neću, ostaću da radim u Supetru. Pa nije lako, sinoć kad sam išla s posla nije mi bilo ugodno. Da, išli smo svi zajedno, ali ipak je ostao neki osećaj neugode, kao da će se sve to ponoviti”, istakla je.

Spasao ih je taksista, koji je takođe hteo da ostane anoniman.

“Kad sam video šta se događa, pomogao sam im kako sam najbolje mogao. Prvo sam pomislio na svoju decu, da bi umesto njih to mogli biti oni”, rekao je.

Varaždinka i tri Vukovarca rade u jednom restoranu u Supetru i svi su rekli da ostaju da rade na tom ostrvu.

Inače, gradonačelnica Supetra Ivana Marković najavila da će ukinuti finansiranje Torcida kupa i da će zabraniti njihovo održavanje na gradskim terenima.

 

 

Dijaspora.news/Kurir.rs/24sata.hr
Foto: Čitalac 24sata.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top