All for Joomla All for Webmasters
Srbija

Piratska akcija kod Velikog Gradišta: Naizgled sladak brodić Dunavom prevozio ječam, a carinici su ZNALI da krije nešto mnogo veće! (FOTO)

Kontrolom rezervoara i merenjem na osnovu vrednosnih tablica carinici su utvrdili da se u jednom od tankova nalazi za 2.700 litara goriva više od 27 tona koliko je kapetan broda prijavio

Carinici su 1. jula 2017. godine u Velikom Gradištu, tokom redovne kontrole jednog rumunskog broda, otkrili gotovo tri tone neprijavljene nafte.

Gorivo je otkriveno na oko 1050. kilometru reke Dunav, u teretnom brodu “Anakonda 1″, koji je trebalo da preveze tovar ječma iz Mađarske u Rumuniju.

Kontrolom rezervoara i merenjem na osnovu vrednosnih tablica carinici su utvrdili da se u jednom od tankova nalazi za 2.700 litara goriva više od 27 tona koliko je kapetan broda prijavio.

Budući da je reč o stranom državljaninu, Prekršajni sud u Velikom Gradištu je po hitnom postupku doneo presudu kojom mu je za izvršen prekršaj i neplaćene dažbine izrečena novčana kazna u iznosu od 600.000 dinara, što su sredstva koja se direktno slivaju u državni budžet.

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top