All for Joomla All for Webmasters
Magazin

Ovo je najtajanstvenije ostrvo Evrope, koje godišnje sme posetiti samo 1.000 turista

Na ovo ostvro godišnje sme da dođe samo oko hiljadu osetilaca, tako da postoji lista za posete. Već je i to dovoljno da ostvro bude posebno, a ono što ga čini tajanstvenim jest priča po kojoj su gusari ovde sakrili svoje blago…

Mediteransko more krije maleno ostrvo, idealno za skrivanje blaga, koje se tamo navodno i nalazi. Ipak, teško je verovati da ćete ga ikada moći iskopati…

Naime, osrtvo Montekristo, kojeg je slavnim napravio veliki francuski pisac Aleksandar Dima  u svom romanu “Grof Monte Kristo” iz 19. veka, čuva legendu o zakopanom blagu, kojeg je tamo skrio ni manje ni više, već Crvenobradi lično.

Samo hiljadu turista godišnje, ili bolje reći sretnika, ima dozvolu da poseti ovaj prirodni raj. Ne trebamo da kažemo kako postoji lista čekanja, tako da ako se sad upišete, računajte da ćete ostrvo videti negde 2019. godine.

Tačna lokacija i sadržaj skrivenog blaga i dalje su misterija, a glasine o ostrvu kao mestu na kojem se skriva plen započele su još pre par stotina godina, kad je samostan na ostrvu počeo sticati veliko bogatstvo. Ipak, gledajući danas to i nije čudno, jer je prva kapelica na ostrvu izgrađena još u sedmom veku, a kasnije su za luksuz bile zaslužne donacije bogatih porodica.

Ipak, neki veruju kako je Crvenobradi u svojim pljačkaškim pohodima u 16.  veku, sve ukradene dragocenosti sakrio upravo ovde.

U svakom slučaju, ostrvo će zasigurno još dugo biti mesto legendi, a ako vam se čita o blagu, pročitajte doživljaje grofa Monte Crista u već spomenutom remek delu svetske književnosti.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top