All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

Oluja nije gotova, Hrvatskoj prete stravične poplave: Vodostaji brzo rastu, a najavljuju nove padavine! (VIDEO)

Rastu vodostaji reka, zbog izlivanja Dobre najteže je na području Ogulina u kojemu je poplavljeno oko 200 kuća, a neki delovi grada su bez struje

Obilna kiša, mestimično praćena gradom, stvorila je probleme u središnjem delu Hrvatske.

Rastu vodostaji reka, zbog izlivanja Dobre najteže je na području Ogulina u kojemu je poplavljeno oko 200 kuća, a neki delovi grada su bez struje, javlja HRT.

Stanovnicima koji nisu napustili svoje domove HGSS je čamcima dostavljao hranu.

Na području poplavljenog Ogulina i u ponedeljak je od jutarnjih sati angažovan 61 pripadnik Namenski organizovanih snaga Oružanih snaga (NOS OS RH), s pripadajućom opremom i mašinama.

Njih 24 je angažovano na terenu s 12 motornih pumpi za vodu, izvestilo je Ministarstvo odbrane (MORH).

Tokom noći su na punjenu 700 vreća s peskom bila angažovana 32 pripadnika 1. Mehanizovane bojne Tigrovi Gardijske motorizovane brigade Hrvatske kopnene vojske (HKoV) OS RH.

U pripravnosti je 177 pripadnika PP NOS OS RH, koji će, prema potrebi, biti angažovani s jednim amfibijskim transporterom PTS-2, kao pomoć civilnom stanovništvu u sanaciji od poplava, navodi se na kraju saopštenja.

Poplavljena mesta u nedelju je obišao premijer Andrej Plenković gde je prisustvovao sednici Stožera civilne zaštite. Zahvalio je svima koji pomažu u sanaciji posledica poplave: Karlovačkoj županiji, Gradu Ogulinu, vatrogascima, HGSS-u, Crvenom krstu, Državnoj upravi za zaštitu i spasavanje, policiji i drugima te naglasio da je ključ rešenja za to područje izgradnja retencije kod Hreljina.

Plenković je naglasio da u prevenciju od poplava treba uložiti u celoj Karlovačkoj županiji jer je i Karlovac proteklih godina doživeo puno poplava. Rekao je takođe da investicije odbrane od poplava treba proglasiti strateškim projektima.

Na sastanku Stožera za civilnu zaštitu i gradskih čelnika u Ogulinu bili su prisutni, uz premijera Plenkovića, i potpredsednik Vlade RH i ministar odbrane Damir Krstičević, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović te ministar zaštite okoline i energetike Tomislav Ćorić.

Pogledajte video:

(Dijaspora.news/hina)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top