All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

ISPOVEST DANIJELE KOJA SE UDALA U SUBOTU: „Dok sam otvarala KOVERTE, u njih 15 sačekao me je POTPUNI ŠOK“…

Prazne koverte na svadbama ili nekim drugim proslavama, za građane Srbije su poslednjih godina česta pojava. Danijela Nikolić (30) iz Niša nam je ispričala da je ona ovo doživela na svojoj svadbi.

 

Mladenci i njihovi roditelji nakon svadbe, umesto para broje prazne koverte ili one u kojima je obični komad novinskog papira ili samo čestitka.

– Na njima nije bilo potpisa, bile su potpuno prazne. To stvarno nije u redu. Ja razumem da neko nema novca, ali ovo je bezobrazluk. Čuli smo da su se neki drugi mnogo lošije proveli. Nemoguće je otkriti ko je to od gostiju uradio. Obično je velika gužva, koverta se stavlja u kutiju za darivanje mladenaca tako da je to, zaista, teško utvrditi. Niko nikoga ne tera da daruje mladence, ali ove prazne koverte su baš ponižavajuće – ispričala nam je Danijela.

Nepisano je pravilo da rodbina i prijatelji treba da daruju mladence minimalno u vrednosti „stolice“ koja je za njihovo prisustvo plaćena, u proseku, između 25 i 150 evra.

 

Bračni par Nikolić od 150 koverata u kojima je trebalo da bude novac od rođaka i prijatelja pozvanih na svadbu našao je 15 praznih, a u jednoj je bio obični papir pažljivo izrezan u veličini novčanice, da se na prvi pogled ne vidi da je prevara.

– Postoje naravno i izuzeci. I pored teške materijalne situacije, naši ljudi se trude da ispoštuju običaje, pa su spremni i da se zaduže – dodaje Danijela.

Kriza jeste, ali bi bilo poštenije odbiti poziv na svadbu, izviniti se i jednostavno reći: “Nemam para.” Oni koji vas pozivaju, sigurno bi to shvatili na dobar način. Ovako, sa praznim kovertama, sve ima predznak i nekulturnog i nepoštenog.

 

– Nama je najbitnije da smo se mi lepo proveli, a ove prazne koverte neka idu njima na čast – zaključila je Danijela.

Problem sa praznim kovertama za nekoga je bila i lekcija. Pored kutije za darivanje mladenaca postavljaju i dežurnog svata, najčešće mlađu devojku, koja od onih koji ubacuju kovertu, traži samo jedno – da na njoj napišu svoje ime.

(Dijaspora.news/beograd.in)

Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top