All for Joomla All for Webmasters
Srbija

NOVI SKANDAL U SPC Eparhija sremska zabranila venčanja i krštenja jer NEMA CENOVNIKA

Eparhija sremska zabranila je venčanja i krštenja u Velikoj Remeti, jednom od najpoznatijih manastira na Fruškoj gori, nezvanično saznaje “Blic”.

Vernici koji su nam se javili prethodnih dana kažu da ih je takva odluka pogodila, te da je ona doneta jer u Remeti nema cenovnika po kojem se krštenje ili venčanje naplaćuje. Vernici tvrde da iguman manastira otac Stefan za krštenja i venčanja nije tražio određenu sumu novca, već je važilo pravilo da svako da onoliko koliko može i ima.

 Novosađanin Nenad Pavlović, koji je trebalo da bude kum na krštenju troje ljudi kaže da, kada je otišao da zakaže obred za prijatelje iz Subotice, to nije mogao da uradi jer mu je rečeno da krštenja i venčanja više neće biti.

– Otac Stefan mi je rekao da ne može više da krsti i ne venčava u manastiru i da moram ići na drugo mesto – priča Nenad.

Njega je to saznanje pogodilo, pa je pisao vladiki sremskom Vasiliju povodom celog slučaja.

Mnogi Novosađani išli su u manastir Velika Remeta i da bi manje platili obrede krštenja i venčanja.

U Eparhiji sremskoj su, na naša pitanja o prekidu obreda u Velikoj Remeti, obećali da će odgovoriti čim osoba za saradnju sa medijima bude dostupna.

Slično prošao i Kuveždin

Slična situacija desila se pre nekoliko godina u manastiru Kuveždin, koji se takođe nalazi na Fruškoj gori. Tamo su takođe bili na kratko zabranjeni obredi venčanja i krštenja zbog velikog broja vernika koji je dolazio.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top