All for Joomla All for Webmasters
Crna Gora

MILO ĐUKANOVIĆ NAPAO PATRIJARHA IRINEJA! Crna Gora se TRESE zbog ovih reči iz Podgorice

Služba za informisanje crnogorskog predsednika Mila Đukanovića saopštila je da neće da komentariše očekivanja srpskog patrijarha Irineja da će Đukanović povući odluku o priznanju Kosova i indirektno demantovali navode da je on preko mitropolita Amfilohija pozdravio poglavara SPC.

“Što se tiče patrijarhovih očekivanja u vezi s priznanjem Kosova, to ne bismo ni komentarisali. Crna Gora samostalno vodi konzistentnu spoljnu politiku, polazeći od svojih državnih i nacionalnih interesa, doprinoseći tako, po ocenama sa najmerodavnijih evropskih i svetskih adresa, i stabilnosti regiona”, saopšteno je iz Službe za informisanje Djukanovića, prenose Vijesti.

Irinej je u subotu, nakon liturgije povodom obeležavanja 800 godina autokefalnosti SPC, kazao da ga je Đukanović pozdravio preko mitropolita Amfilohija i da mu je bilo žao što ne može da prisustvuje jer je sprečen.

Istovremeno, on je kazao da je uveren da će Đukanović povući priznanje “lažne države Kosovo, i da će se vratiti pravim vrednostima”.

Kako su naveli iz Djukanovićevog kabineta, šef kabineta je zahvalio SPC na pozivu u usmenoj komunikaciji i obavestio da je Djukanović u Njujorku.

“Druge komunikacije u vezi sa ovim nije bilo”, navodi se u saopštenju kabineta.

 

 

Dijaspora.news/(Espreso.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top