All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

Njemačka je za mnoge san, ali treba znati da nije sve onako kako izgleda

“Njemačka je za mnoge san, ali treba znati da nije zlato sve što sja i kako na prvu izgleda”, kaže Željko Ćorluka Čupo, piše Marijana Dokoza za fenix-magazin.de.

 Čupo je rođen u Grudama u Hercegovini, ali je s roditeljima u ranom djetinjstvu odselio u Njemačku. Upravo su ga otac i majka poticali da se bavi glazbom, a svoj prvi nastup je imao 1989. godine u Hrvatskoj katoličkoj misiji u Ludwigsburgu koju su tada vodili Nedjeljko Brečić i, danas pokojni, fra Petar Vučemilo. „Oni su u meni prepoznali glazbenika i dali mi priliku da u misiji zapjevam sa svojim prvim bendom”, prisjeća se Čupo.
 Srce hercegovačko
Kasnije je sve krenulo onako kako je trebalo – putem glazbe koju je oduvijek volio. Nekoliko je puta nastupio na Melodijama Mostara, osvajao nagrade i bio zahvalan jer mu je pružena prilika da radi ono što najviše voli. Jedna od njegovih najpopularnijih pjesama je „Srce Hercegovačko“. Među iseljenim Hercegovcima u Njemačkoj, ona je kao neka vrst hercegovačke himne.
 „Ta mi je pjesma donijela jako puno radosti, jer gdje god da sam nastupao, publika je iz sveg srca pjevala sa mnom. To mi je najveća nagrada“, kaže Željko Ćorluka

Pjesmu možete poslušati u nastavku, a sve o Željkovom životu u Njemačkoj, iseljenim Hrvatima, njegovoj karijeri i planovima za budućnost možete pročitati u tiskanom izdanju Fenix Magazina koji je na prodajnim mjestima u Njemačkoj, Švicarskoj, Austriji i Luxemburgu…

Izvor: fenix-magazin.de

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top