All for Joomla All for Webmasters
Hrvatska

Nina zasad ostaje sa svojim sinom (7): Ceo Split slavio, Severina sa narodom zapevala himnu, a svi su gledali da li i Igor peva (VIDEO)

Demonstranti su objavu o odlaganju izvršenja ove odluke dočekali gromoglasnim aplauzom, pa su počeli da pevaju himnu. Aplauz su dobili i policajci koji su osiguravali protest

Danas u 11 časova u Splitu je trebala da se sprovede odluka Opštinskog suda po kojoj bi dečak Cesar (7) trebao da bude odvojen od majke i da ode da živi sa ocem, Alesandrom Avenatijem, koji je italijanski državljanin. Ljudi su izašli na ulice revoltirani ovakvom odlukom suda i rešeni da po svaku cenu spreče da mali Cesar bude odveden. Dok su čekali da se pojave priholozi i sudski izvršitelji, stiglo je obavešenje o odlaganj izvršenje ove odluke, koju će ponovo pokušati da sprovedu u julu ili avgustu.

Već oko 8 ujutro na licu mesta pojavila se i policija, koja je ogradila pristup stanu. Kako je vreme odmicalo, skupljalo se sve više građana, a na protestu se pojavila i nekolicina političara, među kojima su bili Mostovac Miro Bulj i SDP-ovka Aida Batarelo. Pred stan Nine Kuluz došlo je i nekoliko estradnih zvezda, među kojima je bila i Severina sa suprugom Igorom Kojićem.

– Dete je u šoku, ovo je tragedija šta institucije rade. Mama se drži, mora zbog deteta – izjavio je deda dečaka Cesara, koji takođe nema informacija o tome zbog čega je se predstavnici nadležnih institucija nisu pojavili.

Oko 11h se očekivao dolazak dečakovog oca, psihologa i sutskih izvršitelja ali do toga nije došlo, na opšte oduševljenje svih prisutnih.

Okupljenim ljudima se obratila organizatorka protesta koja je objavila kako ima dobru vest: “Odloženo je sprovođenje odluke o oduzimanju deteta majci. U ime pororice Kuluz vam zahvaljujem još jednom. Molim vas da budete spremni ako vas budemo trebali opet”.

Demonstranti su objavu o odlaganju izvršenja ove odluke dočekali gromoglasnim aplauzom, pa su počeli da pevaju himnu. Aplauz su dobili i policajci koji su osiguravali protest.

– Hvala na ljudskosti, momci – poručila je organizatorka policiji, a demonstrante je zamolila da se mirno raziđu.

Krenuli su da pevaju pesmu, prvo “Zovi, samo zovi”, a onda su okupljeni otpevali i hrvatsku himnu. Zapevala je i Severina, sa suzama u očima, u zagrljaju supruga Igora Kojića, koji nije pevao himnu.

Advokat Nine Kuluz dao je izjavu za medije nakon što je objavljeno da je sprovođenje odluke odloženo, piše Index.hr.

– Dete je bilo u užasnom stanju, baš kao i majka koja se trudila da mu objasni šta se događa. Ovo što se dogodilo danas je najbolji mogući scenariio. Mi ovde imamo dečaka koga sud mora da pita za njegove želje i mišljenja i to po dve konvencije o pravima deteta, a to se dosad nije dogodilo – rekao je on.

Ispred zgrade gde žive Nina i njen sin se okupilo gotovo 2.000 ljudi, koji su bili spremni da svojim telima brane ovu porodicu i da spreče da Centar za socijalni rad odvede dečaka.

Branimir Bunjac iz “Živog zida” pozvao je nadležna tela da zaustave oduzimanje deteta majci. Po odluci suda otac je trebao da dobije dete i da ga sa sobom povede u Italiju.

– Zaštitimo interese malog Cesara, ovo je slučaj na kojem se lomi verodostojnost naših institucija, ovo je ispit na kojem ne smemo pasti – poručio je Bunjac u Hrvatskom saboru.

Pozvao je saborsko Predsedništvo da razmotri ideju italijanskih parlamentarnih zastupnika o osnivanju zajedničkog poverenstva, a nadležna tela da ne odvoje dečaka od majke do donošenja presude po Haškoj konvenciji i dodatnih veštačenja.

Podsećamo, Nina Kuluz je izgbila borbu za starateljstvo nad sinom koji je prema odluci suda pripao ocu, a njenom bivšem mužu, od kojeg je pobegla iz Italije pre šest godina zbog zlostavljanja i maltretiranja. Prema rečima majke, dečak oca ni ne poznaje i ne govore čak ni istim jezikom.

Zbog čitave ove situacije dete je u vrlo lošem stanju, a mnogi se plaše da bi ako se desi da bude odvojen od majke to moglo kod njega da stvori veliku traumu.

(Dijaspora.news/tindex.hr)

Ovrha nad sinom Nine Kuluz

Publicado por Index.hr em Terça, 27 de junho de 2017

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top