All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

BALKAN SE ISLAMIZUJE: Ministar odbrane Austrije upozorava na širenje ovog prikrivenog uticaja, posebno ugrožena SRBIJA!

Doskocil je ocenio da se radi o prikrivenoj islamizaciji

Ministar odbrane Austrije Hans Peter Doskocil upozorava na širenje uticaja Turske i Saudijske Arabije u državama zapadnog Balkana.

Uticaj EU u državama Balkana opada, a istovremeno Turska i Saudijska Arabija šire svoje uticaj u Albaniji, na Kosovu i u Srbiji, rekao je on u intervjuu nečkom dnevniku “Velt”.

Doskocil je ocenio da se radi o prikrivenoj islamizaciji.

– Zbog tog razvoja bilo bi, prema mom mišljenju, ne bi bilo opravdano da Turska, u okviru NATO misija poveća broj svojih trupa na Balkanu – podvukao je on.

Austrija je trenutno u okviru Programa partnerstvo za mir zastupljena sa oko 700 vojnika u mirovnim misijama NATO na Balkanu.

Pošto Ankara, zbog kritike iz Beča na račun politike predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, blokira dalje učesće Austrije u aktivnostima Programa partnerstvo za mir, to bi moglo voditi ka smanjenju austrijskih vojnika, a ujedno postoje naznake da će Turska pokušati da te “rupe” popuni, ukazuje “Velt”.

Doskocil je apelovao na Nemačku i druge države da povećaju svoje angažovanje u regionu, jer veći uticaj Turske nije u interesu Evropljana.

Turska pokušava darežljivim renoviranjem džamije u Banja Luci, Sarajevu, Prizrenu i Prištini, ili nastupom kao veliki investitor u Bosni i na jugu Srbije da širi svoj politički uticaj, navodi list.

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top