All for Joomla All for Webmasters
Hrvatska

Nezasita doktorka Iva ojadila pola grada, pričala o mafiji i milionima: Uzimala pare od pacijenata, kolega, policajaca, prevarila i rođenu sestru!

Kad je uvideo sa suprugom da im još uvek duguje pozamašnu svotu novca i da se Iva “na njihove molbe o povratu oglušuje”, Željko P. je odlučio da preduzme pravne korake, no pre toga su on i supruga svoju muku odlučili podeliti sa decom, ali su doživeli novi šok.

Nakon nešto više od godinu dana “pauziranja”, na Opštinskom kaznenom sudu u Zagrebu nastavljeno je suđenje dr Ivi Popović (39), fizijatru iz Klinike za traumatologiju, optuženoj da je prevarila 31 osobu od kojih je pozajmila 20 miliona kuna (oko 2,6 miliona evra) i za sebe zadržala 9,4 miliona. U međuvremenu je dodala prezime Rabić i postala majka, a na sudu je, zbog proteklog vremena, ponovila da se ne smatra krivom.

Nasledstvo

– Od maja 2012. do 21. januara 2013. preko tekućeg računa sam joj uplatio oko 1,7 milion kuna. Njen partner Tugomir radi na istom fakultetu kao i ja, pa sam ga pitao šta se radi s tim novcem, ali me uverio da je sve ok. I moja supruga je Ivi, kao svojoj sestri, posuđivala novac koji je preuzimala u našoj kući. Iva nam je novac vraćala preko nepoznatih muških osoba. Dogovor o pozajmici između Ive i moje žene je bio usmeni, a nju je oštetila za 65.000 evra i 178.618 kuna – ispričao je transfer novca Željko P, zet okrivljene.

Foto: Telegraf

Kad je uvideo sa suprugom da im još uvek duguje pozamašnu svotu novca i da se Iva “na njihove molbe o povraćaju oglušuje”, Željko P. je odlučio da preduzme pravne korake, ali pre toga su on i supruga svoju muku odlučili podeliti sa decom, ali su doživeli novi šok.

– Kad smo se supruga i ja dogovorili da ćemo sve objasniti deci, saznali smo u razgovoru da je Iva pozvala u martu 2013. godine našeg maloletnog sina da joj dođe u Traumu, da joj treba nešto. Sin je otišao do nje, a ona mu je rekla da napiše izjavu koju mu je izdiktirala i rekla da lično potpiše ili da ću ja, u protivnom, kao njegov otac završiti u zatvoru, a on u popravnom domu. Primerak te izjave mu nije dala, ali prema sećanju stajao je basnoslovni iznos koji je navela da joj ja dugujem.

– Jedva smo smirili sina i objasnili mu da u okviru međunarodnog prava kog je RH potpisnica, taj potpis ništa ne vredi. Otkrili smo i da je Iva tada svakodnevno zvala moga sina i tražila da pretura po mojim stvarima ne bi li našao određenu dokumentaciju koja bi joj valjda išla u korist – prisetio se vrlo emotivno još Željko P, dodajući da su nakon toga protiv Ive podneli privatnu tužbu, te pokucali na vrata DORH-a i USKOK-a. Za ostale oštećenike, tvrdi, nije znao osim Ranke B. koja je udata za bratića njegove supruge.

– Klupko se počelo odmotavati i ubrzo smo saznali bolnu istinu da nismo jedini. Kad je Iva saznala da je moja supruga protiv nje pokrenula privatnu tužbu, onda je ona mene tužila tvrdeći da ja njoj dugujem 1,6 milion kuna. U tom periodu Iva se još interesovala kakav je odnos između mene i moje supruge, naglašavala je mom detetu da mi njoj pretimo – kazao je dalje Željko P.

Foto: Pixabay

Odgovarajući na pitanja Višnje Drenški Lasan, advokata okrivljene, da li je kupovao ikakvo zemljište na Krku, automobile, kakvi su prihodi bili njega i supruge, svedok je rekao da za svu svoju imovinu može dokazati poreklo pritom dodajući da mu je supruga od 1999. do 2013. od autorskih honorara zaradila preko 900.000 kuna, a on od nesamostalne delatnosti u periodu od 2001. do 2009. oko 750.000 kuna.

– Od Ive nikad nisam tražio nikakve dokumente vezano za račune u Austriji gde ima novac, jer sam joj verovao. Vozila je skupoceni auto, imala brendiranu odeću, ponašala se vrlo ekstravagantno. Ko bi posumnjao da se radi o osobi vrlo izraženih kriminalnih sklonosti – pojašnjavao je još.

Na pitanje sudije Jasne Zoretić Rendulić da li mu je bilo neobično što optužena, s obzirom na mesto gde je zaposlena i da od svojih primanja vozi BMW, Željko P. je rekao da nije jer je pričala o nasledstvu Kraljevića kom je bila lični doktor.

Svedok Vlatka M.(39), Ivina školska kolegica, prisetila se svog iskustva s pozajmicom novca doktorki Ivi, s kojom ju je nakon dugo godina “spojio” njen deda.

Foto: kbcsm.hr

Tražila još novca

– Jednom prilikom moj deda s kojim sam živela rekao mi je da je bio u Traumi i da me pozdravila poznanica Iva te su razmenili kontakte. Kad je 2013. oboleo i niko nije znao što mu je, otišao je kod Ive. Ona ga je hospitalizovala i shvatila gde je problem. Kao doktor je fantastična bila. Ubrzo mi je tražila 20.000 kuna ,pozajmicu za njenu privatnu praksu. S mužem sam skupila 19.800 kuna koje joj je on prebacio na račun. Ubrzo mu je Iva vratila 22.000, a razliku nije htela nazad.

Nije dugo prošlo dok nije opet nazvala muža rekavši da je ona lekar u programu EU, da joj treba novac, da je sve legalno i moli koliko god možemo dati – ispričala je Vlatka M. kojoj je Iva ostala dužna 27.300 eura. Poverenje joj je doktorka dodatno ulila činjenicom da je od nje i supruga tražila OIB-e kako bi njen advokat sačinio ugovore o pozajmici uz digresiju: “Ne daj bože da meni padne cigla na glavu, ali da vi imate osiguranje”.

Iste muke, ali na drugačiji način, opisala je i Jozefina D. (53), čijoj je ćerki nakon operacije Popović bila fizijatar. Poznanstvo se pretvorilo u prijateljstvo koje se završilo dugom od 86.500 kuna i 57.000 evra koje Jozefina potražuje od doktorke.

(dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top