All for Joomla All for Webmasters
Makedonija

Bizarni slučajevi smrti u Makedoniji: Traktori ubijaju ljude, do sad njih 6 izgubilo život

Traktor je pao direktno na V.Š. i zgnječio ga, dok se njegov rođak N.Š. ( 41 ) u poslednjem trenutku spasio skokom iz prikolice u kojoj se nalazio.

Na lokalnom putu od Kičeva, na jugu Makedonije, ka selu Papradište život je izgubio V.Š. (22) upravljajući traktorom sa prikolicom, kada je u jednom trenutku izgubio kontrolu, pa se vozilo prevrnulo.

Traktor je pao direktno na V.Š. i zgnječio ga, dok se njegov rođak N.Š. (41) u poslednjem trenutku spasio skokom iz prikolice u kojoj se nalazio.

Ovo je poslednja u nizu saobraćajnih nesreća sa traktorom.

Ne tako davno, na sličan način je poginuo i I.G. (25) iz sela Gradec, na istoku Makedonije. On je sa ocem iz šume na traktoru sa prikolicom prevozio drva.

Trenutak nepažnje i traktor je sleteo sa tesnog šumskog puta. Život ispod pevrnutog traktora je izgubio I.G. dok je njegov otac D.G. (54) sa teškim povredama završio u bolnici u Štipu.

Tragedija sa traktorom se dogodila i u mestu zvanom Šarkovec blizu Skoplje. Žitelj sela Dorbidol M.A. (57) otišao je sa traktorom na njivu, a kada se posle dužeg vremena nije vratio, u potragu za njim krenuli su članovi njegove porodice. Pronašli su ga mrtvog desetak metara dalje od traktora koji je udario u drvo.

Bizarna nesreća sa traktorom i priključnim mašinama dogodila se i u selu Amzibegovo kod Svetoga Nikole. Nakon obavljenih poljoprivrednih radova, T.P. (50) je u dvorištu svoje kuće hteo da očisti kosačicu koja je bila priključena za traktor i podigunuta iznad zemlje. Da bi što bolje očistio kosačicu, T.P. se podvukao ispod nje i legao na zemlju. To je bilo kobno za njega. Kosačica mu je pala direktno na glavu. Sa teškim povredama R.P. je završio u bolnici u Štipu, gde je i preminuo.

Foto-ilustracija: Marko Todorović, pixabay.com

U nizu bizarnih nesreća sa traktorom izdvaja se ona koja se dogodila u selu Živojno, na krajnjem jugu Makedonije u kojoj je poginuo J.P. (69) iz tog sela.
Prema informaciji iz policije, on je na svojoj njivi obavljao poljoprivredne radove sa traktorom na koji je bila priključena sejalica.

Kada je sišao sa traktora da bi dosuo semenski materijal, traktor je iznenada krenuo jer se nalazio na nizbrdici. J.P. je pokušao da uskoči na njega i zaustavi ga, ali se okliznuo i pao na zamelju, a preko njega je prešao traktor zajedno sa sejalicom.

Iako teško povređen, pre nego što je izgubio svest, J.P. je sa mobilnim telefonom uspeo da pozove Hitnu pomoć, ali mu, na žalost, nije bilo spasa. Preminuo je istog dana u bolnici u Bitolju.

Strmi teren i traktor su bili kobni za još jednog čoveka, R.B. (35). On je sa svojim bratom P.B. (27) krenuo na njivu. Kada su došli na planinski teren u ataru sela Drenovci kod Prilepa, na jugu Makedonije, traktor se prevrnuo i na licu mesta ubio R.B, dok je njegov brat P.B. zadobio prelom desne podkolenice.

On je nekako uspeo da dozove seljake u pomoć, koji su ispod prevrnutog traktora uspeli da izvuku njega i njegovog brata, koji je već bio mrtav.

(dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top