All for Joomla All for Webmasters
Hrvatska

Na konferenciji u Zagrebu opet prisvojili Nikolu Teslu: On je možda najveći HRVATSKI genije?!

Helena Bulaja Madunić, međunarodno priznata hrvatska multimedijska umetnica, filmska redateljka, scenaristkinja, dizajnerka i producentkinja, proslavljenog naučnika nazvala je “hrvatskim genijem”

Pitanje nacionalnosti Nikole Tesle ponovo se našlo na dnevnom redu, ali ovog puta na TED konferenciji u Zagrebu posvećenoj srpskom naučniku.

Samo četiri dana nakon što je na promociji knjige “Hrvatska pravoslavna crkva bila je, jest i bit će” autora arhiepiskopa Aleksanda, Hrvatska pravoslavna crkva pokušala da Nikolu Teslu poveže sa katolicizmom, sličan skandal dogodio se na platformi koja povezuje tehnologiju, zabavu i dizajn.

Naime, na konferenciji posvećenoj Tesli govorila je i Helena Bulaja Madunić, međunarodno priznata hrvatska multimedijska umetnica, filmska redateljka, scenaristkinja, dizajnerka i producentkinja, koja je proslavljenog naučnika nazvala “hrvatskim genijem”.

– Svojim izumima oslobodio nas je od teškog fizičkog rada, zbog čega je upravo i možda najveći hrvatski genije – rekla je ona pred prisutnima u krcatoj koncertnoj sali Vatroslava Lisinskog.

S obzirom na to da je “kulturna vizionarka” (kako je naziva hrvatska javnost) pre jedanaest godina počela da se bavi životom inovatora, krajem godine se očekuje njena multimedijalna izložba “Tesla – Mind from the Future” koja će imati internacionalni karakter.

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top