All for Joomla All for Webmasters
Bosna i Hercegovina

MOSTAR: Djevojka, magistrica ekonomije, se ugušila plastičnom kesom zbog NEMAŠTINE

Stravičan slučaj samoubistva dogodio se jučer usred Mostara.

Barem je takva početna službena policijska verzija, a ona glasi da je nesretna Silvija Merdžo (30), nezaposlena magistrica ekonomije, pronađena mrtva ujutro, oko 7 sati, u svojoj sobi u stanu na trećem spratu zgrade broj 76. u Splitskoj ulici, piše Večernji.ba.

Naime, ugušila se plastičnom kesom koju je tokom noći navukla na glavu i ljepljivom vrpcom pričvrstila oko vrata. Jezivi prizor zatekla je njena majka Senka.

– Bilo mi je čudno što su vrata bila zatvorena jer ih obično noću držimo otvorenima. Napravila sam joj doručak i pošla u kupaonicu, a onda su se odjednom vrata njene sobe nekako sama odškrinula. Tada sam vidjela kako nepomično leži, ispričala je majka koja prethodno nije primijetila ništa neuobičajeno.

silvija222

– Uvijek ranije idem spavati, a ona ostane gledati TV. Tako je bilo i večer prije. Bila je povučena, mirna i tiha, ni s kim se nije družila ni izlazila, osim ponekad sa mnom ili sama do Zavoda za zapošljavanje. Dan ranije smo išle do oftalmologa zbog njezinih naočala. Unatrag dva mjeseca uzela je sliku oca, koji je umro prije šest godina od moždanog udara, i govorila da mu je “bolje na nebu”.

Žalila se na besperspektivnost i to što živi od onoga što zaradim u kazalištu, gdje sam zaposlena, navodi majka napominjući da se Silvija dva dana ranije sama porezala po ruci i govorila da se pokušala ubiti.

– Htjela sam pisati svećenicima kako bi je na neki način poslali u inozemstvo i zaposlili. Ovdje nemamo nikoga. Nemamo ni veza. Muž je bio u vojnoj penziji, a ja sam rođena kod Ploča i živimo u alternativnom stanu.

Sve što smo imali srušeno je u ratu u naselju Zalik. Ne znam kako ću jedino dijete pokopati pa molim sve one koji mogu pomoći da to i učine. Porodično grobno mjesto postoji, ali ne i sredstva za opremanje, tužno će majka.

Inače, rijetki Silvijini poznanici kažu da je oduvijek bila povučena, ali jako inteligentna. Tako se prisjećaju da je na fakultetu imala prosjek ocjena 4,3, ali unatoč tome, ostala je socijalno zanemarena.

fokus.ba

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top