All for Joomla All for Webmasters
Crna Gora

PODGORICA: Održan sastanak opozicije, kreću novi protesti?

Opozicione partije spremne su za razgovor o protestima kao jednom od mogućih oblika daljeg vanparlamentarnog djelovanja. To je, prema saznanjima „Dana”, ključna poruka sa sinoćnjeg sastanka opozicionih lidera, održanog u zgradi Skupštine u Podgorici.
Kako je Danu nezvanično rečeno, nije donijeta nikakva konačna odluka o organizovanju protesta, ali je od svih opozicionih političkih subjekata iskazana spremnost da se u narednom periodu razmotri i ta opcija.
Takođe, opozicioni politički subjekti su saglasni da svih 39 poslanika bojkotuje i nastavak konstitutivne sjednice Skupštine Crne Gore.

“Na sastanku je izražena spremnost da 39 poslanika opozicije nastavi koordinisano djelovanje u narednom periodu”, poručili su iz opozicije.

Opozicione partije ranije su donijele jedinstvenu odluku da ne priznaju rezultate parlamentarnih izbora održanih 17. oktobra. Stav opozicije je da se u ambijentu navodnog državnog udara koji je kreiran na dan izbora, kao i uz sve druge zloupotrebe Demokratske partije socijalista, ne može govoriti o fer i demokratskom izbornom procesu. Opozicione partije su sačinile i detaljan izvještaj o izbornim zloupotrebama koji će, kako su najavili, biti predstavljen i na svim relevantnim međunarodnim adresama, kao argumentovano i dokumentovano obrazloženje za odluku da ne priznaju izborne rezultate.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top