All for Joomla All for Webmasters
hronika

OTAC KINESKINJE (21) OBEŠENE NA TARI UGLEDNI JE DIPLOMATA: Telo ćerke jedinice locirao satelitom! Evo šta mu je rekla u poslednjem razgovoru

Kineska studentkinja Džu Sjinjue (21), koja je 29. juna nestala u Bajinoj Bašti, pronađena je obešena u mestu Krtice u Nacionalnom parku “Tara”.

Otac nesrećne devojke, inače ugledni istoričar i visoko pozicionirani kineski diplomata, ćerku jedinicu je pronašao pomoću satelita, a potom je snimke lokacije prosledio lokalnoj službi spasavanja.

Kada su došli na teren, spasioci i vatrogasci su Džu pronašli obešenu za drvo. Telo joj je bilo u potpunosti sasušeno i bez ikakvih tragova nasilja, što ukazuje da je najverovatnije izvršila samoubistvo. Pošto je lokacija bila izuzetno nepristupačna, na strmini 30 metara ispod puta, izvlačenje tela nesrećne devojke trajalo je skoro 16 sati – od 8.30 ujutru do ponoći.

Još nisu poznati razlozi zbog kojih je mlada Kineskinja, koja je studirala u Španiji, podigla ruku na sebe, ali se zna da se godinama borila sa depresijom. Da se nešto čudno dešava sa devojkom, roditelji su primetili u poslednjim porukama i razgovorima kada im je rekla da ne želi više da živi.

Džu Sjinjue je nestala 29. juna ove godine, kada je poslednji put signal njenog telefona lociran na teritoriji Bajine Bašte, gde je došla sama i prespavala jednu noć u hotelu.

Njen nestanak su nešto kasnije nadležnim organima prijavili njeni roditelji i od 15. jula je počela svakodnevna potraga. Jedan od spasilaca koji je učestvovao i u potrazi i u izvlačenju tela ispričao je kako se odvijala ova misteriozna tragedija.

– Ona je sama došla u Bajinu Baštu i u hotelu je prespavala jednu noć. Roditeljima se poslednji put javila 29. juna i na osnovu tih poziva je preko baznih stanica i locirano da je bila u ovom gradu. Potraga je počela 15. jula kada su roditelji prijavili nestanak jer se nije vratila kući. Svakodnevno je pretraživana teritorija Nacionalnog parka “Tara”. Ali to je kao da tražite iglu u plastu sena. Ubrzo su se u potragu uključili i njeni roditelji i Ambasada NR Kine. Oni su u dva navrata dolazili ovde i jednom su čak ostali mesec dana. Pošto je njen otac uticajan čovek, istoričar i diplomata, a majka lekar, oni su nezavisno od nas ćerku tražili pomoću satelita – priča naš dobro obavešteni izvor.

Kako saznajemo, u izvlačenju tela Džu Sjinjue učestvovali su specijalno obučeni rendžeri.

– Kada su preko satelitskih snimaka i pretrage terena uspeli tačno da lociraju gde se nalazi telo nesrećne devojke, roditelji su obavestili nadležne i na teren su odmah izašli rendžeri, spasioci i vatrogasci. Telo smo pronašli u Krticama, mestu koje se nalazi na devet kilometara iznad jezera Perućac, na putu ka Tari. Rendžer, koji je iskusni planinar i alpinista, pomoću kaiševa se spuštao do njenog tela i izneo ga gore. Bio je prisutan veliki broj policajaca, kao i tužilac, a naložena je i obdukcija radi potvrde identifikacije i uzroka smrti.

Ivan Ilić, šef rendžera Nacionalnog parka “Tara”, kaže da su spasilačke službe danonoćno radile dok nisu pronašle nesrećnu devojku.

– Čim nas je policija obavestila o nestanku, krenuli smo u svakodnevne potrage. Neprekidno smo bili na terenu i pretražili smo skoro celu Taru. Ubrzo su došli i roditelji devojke, koji su želeli da pomognu u potrazi, na šta smo pristali. U potrazi su učestvovali i Kinezi koji rade u ovom kraju i imaju prodavnice i oni su bili neka vrsta prevodilaca između nas i roditelja. Ne ulazim u to kako su roditelji vršili dodatne pretrage terena, ali su nam dostavljali snimke lokacija sa satelita i mi smo ih proveravali. Lokacija sa poslednjeg snimka koji su nam dostavili bila je prava, odnosno tu se nalazilo telo devojke – objasnio je Ilić.

 

 

Dijaspora.news/(Kurir.rs/Informer)

Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top