All for Joomla All for Webmasters
Bosna i Hercegovina

MISTERIOZNA DEVOJKA OTPLAĆUJE DUGOVE PO BIH: Pre nje došao muškarac i imao samo jedan zahtev! (VIDEO)

Za tren oka nestali su dugovi onih koji jedva krpe kraj s krajem. Muka ih je naterala da se i za najosnovnije namirnice upisuju u knjigu dužnika, a onda im je pre nekoliko dana svanulo.

Bar na kratko, jer je na većini prodavnica u Visokom ostavljena ista poruka. Trgovci, još u čudu, prepričavaju šta im se dogodilo.

“Došao je muškarac, ja tada nisam bio u radnji, bila je žena i ona mi je ispričala. Pomislio sam da nije to nešto bezveze, da nije neki kriminalac, kaže nije, kaže bit će pare. Ona je otišla kući, a ja sam je zamenio u radnji. Posle sat vremena, došla je cura i izbrojala mi pare”, priča Alija Janić, trgovac iz Visokog.

Trgovci pričaju da je prvo dolazio muškarac koji je tražio da saberu dugovanja, a onda je došla žena, koja je sve platila. Čitava varošica bruji o toj humaoj, ali i priči s mnogo zanimljivih detalja.

“Ženska dođe s kovertom, pita koliko novaca, toliko izbroji i plati pa odoše. Mislio sam da nisu falš pare, da se neko ne zeza sa nama”, kaže trgovac Edip Ćaluk.

Meštani pričaju da su pokušali da saznaju o kome se radi, ali su kako kažu, mlađa ženska osoba, kao i muškarac koji je bio sa njom tražili da ostanu anonimni. Na pitanje o čemu se radi odmahivali su rukom, a na kraju nisu tražili nikava papir, niti potpis kao potvrdu da su izmirili dugovanja.

Oni koji su se pobrinuli da svojim humanim gestom, postanu glavna tema ne samo u Visokom nego i mnogo šire, nisu želeli da otkriju svoje ime i prezime. Iznosi im nisu bili bitni. Platili su sve, bilo da se radilo o nekoliko desetina, stotina ili hiljada maraka dugovanja i to ne samo u Visokom, nego i većini okolnih mesta.

Možda je neko u nečije ime došao i plaćao dugove, nagađaju meštani. Sigurno, kažu, nisu malo platili, jer je u pojednim prodavnicama u sveske bilo upisano i po nekoliko hiljada maraka duga.
A ovaj gest najviše je obradovao one koji su razbijali glavu kako da otplate dugovanja.

“Svako pita jesam li ja tamo bio, jesam li ja “čist”, ako si bio dužan, čist si”, ubeđivao ih je Alija Janić, trgovac iz Visokog.
“Ne možemo se pohvaliti visokim standardom”, kažu u Visokom. Dosta je onih koji od plate ili penzije ne mogu da žive mesec dana, pa su dobročinitelji sigurno došli na pravo mesto.

Meštani kažu da možda nikada neće saznati ko im je to toliko pomogao. U svakom slučaju, poručuju, do neba im hvala.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top