All for Joomla All for Webmasters
Srbija

Maša ima metastaze na bubezima, ali ne skida osmeh s lica: Zovu je i Posebno dete, KAD ČUJETE NJENU PRIČU SHVATIĆETE ZAŠTO (FOTO)

Maši je neophodna pomoć jer je ona dete koje želi i hoće da živi. Rak se proširio i mora da se leči u inostranstvu. Najbitnije je da što pre počne sa terapijom, kako bi imala šansu da preživi.

Maša Artiko (9) je bila zdrava i srećna devojčica, a onda je bol koji je osetila promenio sve. Sada je nazivaju “Posebnim detetom” zahvaljujući uspesima koje ređa i duhu koji je nesvakidašnji.

Prvo smo je upoznali kao glumicu u seriji “Urgentni centar”, a sada je znamo po životnoj borbi koju prolazi.

 

Lekari su joj 14. aprila ustanovili tumor bubrega sa metastazama. Za četiri dana ceo život joj se preokrenuo jer ova devojčica sada ima novi prioritet.

Iako je saznala za dijagnozu, Maša je ostala pozitivna, a njena majka Svetlana kaže kako je ponosna na svoju ćerku i njeno hrabro srce.

Kako je rekla, pred njom i Mašom je sada teška borba, ali se nada pozitivnom ishodu. O drugim opcijama, ne želi ni da razmišlja.

 

Svetlana je rekla kako je sve počelo od bola u bubregu. 

 

– Kada se požalila, odmah sam je odvela na Institut majka i dete 13. aprila, ali je lekar tad rekao da je samo previše vežbala, i da je istegla mišiće, kaže ova hrabra mama.

 

Dodaje da se Maša i sutradan požalila pa su otišle u Tiršovu.

 

– Tada su nam rekli da stvari stoje drugačije i objasnili su nam novu situaciju. Ostale smo celu noć u bolnici suočeni sa vestima koje su promenile sve u našim životima, objašnjava ona.

 

Svetlana je rekla kako se njihov život pretvorio u pakao, kao i da su prošle kroz potresne situacije koje nisu mogle ni da zamisle.

 

 

Maša ima metastaze na bubezima, ali ne skida osmeh sa lica
Maša ima metastaze na bubezima, ali ne skida osmeh sa licaFOTO: PRINTSCREEN/FACEBOOK/MARKO JANJIC

Sada, Maši je neophodna naša pomoć jer je ona dete koje želi i hoće da živi. Rak se proširio i ona mora da se leči u inostranstvu. Najbitnije je da se što pre počne sa terapijom, kako bi se ovaj život spasao.

 

 

FOTO: KURIR

Ljudi dobrog srca su se već udružili i osnovali grupu za pomoć Maši. Jedna od takvih grupa jesu roditelji čiji mališani idu u vrtić Oblačak na Zvezdari.

 

Zahvaljujući Mladenu Tomiću koji je došao na ideju da se novac umesto za ekskurziju skupi za Mašino lečenje, svi se se uključili u Mašinu bitku.

 

Roditelji su se odmah složili da je život devojčice bitniji od ekskurzije na koju zdrava deca uvek mogu da odu.

 

 

FOTO: PRINTSCREEN FACEBOOK / MAŠA ARTIKO

 

Svi koji žele da pomognu to mogu da učine uplatom na žiro-račun:

 

Instrukcije za uplatu:
Dinarski račun
Svetlana Artiko 265-0000005179553-69

 

Takođe joj možete pomoći tako što ćete ukucati 484 na 3030!

 

 

FOTO: KURIR

(dijaspora.news/espreso.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top