All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

Maloletnici iz Hrvatske i Srbije odgovorni za požar kod Kistanja: Gledali su vatrogasce kako gase, a onda im je došla SULUDA IDEJA

Oni su u ponedeljak u mestu Radučić, u opštini Ervenik s petoricom prijatelja posmatrali gašenje požara u mestu Kistanje na udaljenosti od oko pet kilometara…

Šibensko opštinsko državno tužilaštvo je u sredu u saopštenju obrazložilo zašto je tražen pritvor dvojice 17-godišnjaka osumnjičenih da su u ponedeljak popodne kod mesta Radučić izazvali veliki požar.

Tokom dana, sudiji za maloletnike Opštinskog suda u Šibeniku priveden je hrvatski državljanin rođen 2000. godine zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno delo dovođenje u opasnost života i imovine opasnom radnjom ili sredstvom, kao i državljanin Srbije i Hrvatske rođen 1999. zbog osnovane sumnje da je podsticao na počinjenje tog kaznenog dela, saopšteno je iz DORH-a.

Navodi se da su oni u ponedeljak u mestu Radučić, u opštini Ervenik s petoricom prijatelja posmatrali gašenje požara u mestu Kistanje na udaljenosti od oko pet kilometara, a kad se 17-godišnji hrvatski državljanin približio obližnjem većem grmu suve trave i kupine, 17-godišnjak dvojnog državljanstva mu je rekao kako bi bilo dobro da uživo gleda požar i neka on to zapali.

Nakon toga je prvi 17-godišnjak upaljačem zapalio grm. Kada je plamen počeo da se širi velikom brzinom, biciklima su pobegli s mesta događaja, a plamen se proširio na veću površinu niskog rastinja i suve trave te u smeru Nacionalnog parka Krka, arheološkog nalazišta Burnum, železničke pruge Knin-Kistanje i puta Knin-Kistanje, navodi šibenski ODO.

Vatrogasci su uz pomoć kanadera uspeli da spreče dalje širenje požara, pri čemu je zapaljena površina od oko 150 hektara, a ugrožena imovina je neutvrđene vrednosti , ali svakako veće od 27.000 evra, navodi se u saopštenju.

Nakon što je sudija za maloletnike Opštinskog suda u Šibeniku ispitao maloletnike, zamenica opštinske državne advokatice za omladinu je predložila da se maloletnom hrvatskom državljaninu odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog dela, a maloletnom državljaninu RS i RH osim zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog dela i zbog opasnosti od bekstva.

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top