All for Joomla All for Webmasters
Srbija

Kristina i Jugoslav biciklom kreću na put od 1.600 kilometara iz jednog mnogo jakog razloga! (FOTO)

– Naš poduhvat je čist entuzijazam. Vozimo bicikle, ali nismo profesionalci. Ipak, mislimo da ćemo uspeti zato što nas vodi želja da se odužimo precima – kaže Kristina

Kristina Stamenković (27) i Jugoslav Stošić (31) iz Prokuplja rešili su da biciklama pređu put dug 1. 600 kilometara u znak sećanja na srpske logoraše koji su završili u Norveškoj. Njih će kolima pratiti Nenad Gaćeša (35) iz Pančeva. Njihov put počinje 23. maja i završava se 23. juna u norveškom mestu Korgen gde se održava velika manifestacija posvećena srpskim logorašima.

Kristina kaže da su se na ovaj put odlučili u znak sećanja na sve Srbe koji su stradali i da je ovo način da im se zahvale za junaštvo i žrtvu.

– Naš poduhvat je čist entuzijazam. Vozimo bicikle, ali nismo profesionalci. Ipak, mislimo da ćemo uspeti zato što nas vodi želja da se odužimo precima – kaže Kristina.

Ona dodaje da su slučajno došli na ideju, kada su nedavno vozili bicikle.

Njihov put kreće od srpske granice do Osla i voze 1.600 kilometara, a zatim će vozom do Korgena koji je u norveškoj komuni Hemnes.

Za ceo poduhvat treba nam 6.000 evra. Trenutno prikupljamo novac i nadamo se da ćemo uspeti na vreme da krenemo. Do sada smo dobili podršku Opštine Prokuplje, a poduhvat je podržalo i Društvo prijateljstva Norveške i zapadnog Balkana. Ne sumnjamo u uspeh, jer smo motivisani čistim entuzijazmom i veličinom naših predaka – sigurna je Kristina.

Ona je inače profesor norveškog jezika i temeljno je proučila istorijske veze Norveške i Srbije.

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top