All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

KARADŽIĆ OTKRIO TAJNU DUGU 20 GODINA: Ovako sam živeo kao David Dabić! DETALJI PRVI PUT U JAVNOSTI

Pre skoro devet godina, doktor Radovan Karadžić skinuo je sa sebe odoru doktora Dragana Dabića. Pod gustom bradom i slamnatim šeširom, duže od deceniju izmicao je pred poterom najjačih tajnih službi i belosvetskih lovaca na glave.

Suočen sa prvostepenom presudom Tribunala od 40 godina zatvora, na koju je njegov pravni tim uložio žalbu, ratni lider bosanskih Srba govori o skrivanju i hapšenju, dilemam, strepnjama, sećanjima…

Kada je Đinđić ubijen, u isto vreme je usvojen Zakon o saradnji RS sa Hagom, a ja sam se tada zahvalio ljudima koji su me čuvali i završio saradnju, jer nisam želeo da ih inkriminišem. Tada sam počeo da živim sam, izlazio sam kasno noću, šetao i kupovao da jedem. Međutim, policija je počela da traga za “zemuncima” i njihovim skrovištima. Zanimali su ih stanovi u kojima navodno niko ne živi. Zato sam rešio da se pokažem komšijama, da vide da tu živi nekakav “čičica”, priča Karadžić.

On je objasnio da se tada pojavio kao David Dabić.

“Najpre sam morao da sa 112 kilograma spadnem na 80. Počeo sam da nosim drugu odeću, rolke, široke majice, sve ono što nikad nisam. Govorio sam ekavski. Krenuo sam da se zanimam za zdrav način ishrane, pa sam se obreo na nekoliko predavanja i upao u sve to. U tom trenutku nestalo mi je para, pa sam počeo da držim predavanja o zdravoj ishrani. Radio sam za neke kompanije, a potom i kao konsultant u nekoliko privatnih lekarskih ordinacija. Završio sam kurs iz parapsihologije. Učitelj mi je bio jedan vrlo neobičan čovek, obdaren. On mi je dao ime David”, kaže on.

Prisetio se i 30. jula 2008. godine kada je uhapšen, naglašavajući da je i tada znao da je “Hag kao razjareni bik”.

“Još u avionu Vlade Srbije shvatio sam da im nisam nešto naročito bitan, osim kao srpska paradigma, koju će vaspitno i egzemplarno udariti, da se srpstvo, ili bar RS i njen narod, nikad ne oporave. Na prvom mestu mi je bilo da ne branim samo sebe, već celo srpstvo, jer me zbog toga i traže”, zaključio je on.

(Dijaspora.news/vecernje novosti)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top