All for Joomla All for Webmasters
Crna Gora

KONOBAR IZ NIŠA POMAGAO UBICAMA U BEČIĆIMA Detalji istrage dvostrukog ubistva

Miljan Bulatović (36), Nišlija koji je radio kao konobar u Budvi, uhapšen je zbog sumnje da je pomagao u ubistvu Đorđa Borete i svog sugrađanina doktora Dragana Zečevića i u ranjavanju Ive Stanišića u kafiću “Trofej” u Bečićima.

Sa Bulatovićem je uhapšen i Vladimir Švanj (34) iz Banjaluke, državljanin Bosne i Hercegovine, a vjeruje se da iza ovog dvostrukog ubistva i ranjavanja u Bečićima stoji kotorski, kavački klan.

 Uhapšeni se sumnjiče da su ubicama pomagali u Budvi, a na saslušanju su se branili ćutanjem.

Prema saznanjima u istrazi, Bulatović i Švanj su egzekutorima iznajmili stan u kome su boravili dok su pripremali ubistvo. Ubicama su pomogli i da iznajme skuter sa koga su pucali u Boretu i doktora Zečevića, koji je spletom nesrećnih okolnosti sjedio u istom lokalu kao i meta napadača.

Egzekutori Budvanina Đorđa Borete (32) još bježe crnogorskoj policiji koja je i juče u Budvi pretresla više stanova, tragajući za dokazima koji bi ih odveli do ubica.

Izvor iz istrage kazao je “Vijestima” da su pretresani stanovi više bezbjednosno interesantnih osoba, povezanih sa kavačkim kriminalnim klanom.

U istoj istrazi, inspektori su u budvanskom naselju Bečići pretresli kuću Budvanina D. K. i kontrolisali više desetina Budvana koji imaju podeblji policijski dosije.

U tamošnjoj  zgradi policije saslušano je nekoliko osoba. Niko od njih nije zadržan nakon saslušanja.

Sagovornik iz policije kazao je da vjeruje da će vještačenje tragova izuzetih nakon ubistva u Bečićima rasvijetliti još  neka ubistva počinjena u Crnoj Gori.

Budvanin je ubijen u srijedu na terasi bečićkog lokala Trofej.  Kiša metaka iz kalašnjikova usmrtila je i ljekara u penziji Dragana Nena Zečevića (69), koji je sa sugrađaninom Ivom Stanišićem (34) sjedio za stolom do Borete. Stanišić je pogođen u rame i ruku. Zbog pomaganja ubicama, policija je prije dva dana uhapsila Vladimira Šmanju (34) i Miljana Bulatovića (36).

Državljanima Bosne i Hercegovine i Srbije stavlja se na teret da su počinili krivično djelo teško ubistvo putem pomaganja.

U policijskom saopštenju ne objašnjava se šta su konkretno uhapšeni radili prije, tokom ili poslije zločina. Njima dvojici je nakon saslušanja u podgoričkom Višem tužilaštvu određeno zadržavanje.

Izvor “Vijesti” iz istrage tvrdi da se na spisku pomagača nalazi još nekoliko osoba i da su pod nadzorom policije.

Istražitelji vjeruju da je Boreta žrtva kokainskog rata koji od kraja 2014. godine bijesni među kriminalnim klanovima.

 Prema saznanjima “Vijesti”,  tada je iz stana sada pokojnog Gorana Radomana (37) u Valensiji, nestao tovar od 200 kilograma kokaina.

Navodno, skupocijeni bijeli prah u njegov stan sakrili su članovi kavačkog klana, dok je Radoman zbog saobraćajne nezgode bio u zatvoru na Kubi. U tom ratu   ubijeno je trinaest ljudi, mahom bliskih Radomanu. Istražitelji su evidentirali i slučajne žrtve.

Volimpodgoricu/Blic/Vijesti

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top