All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

AVION BUDUĆNOSTI: Od Londona do Njujorka za 20 minuta! (VIDEO)

Avioni sledeće generacije mogli bi da prevoze svoje putnike iz Londona do Njujorka za samo 20 minuta.

Ideja za ovako super brzi avion, nazvan Antipod, dolazi od kanadskog dizajnera Čarlsa Bombardiera

Njegov dizajn omogućiće bržu penetraciju goriva, pa će tako biti potrebno znatno kraće vrijeme da se dostigne maksimalna brzina.

Avion bi sa poletio normalno sa piste, ali bi uz pomoć raketnih pojačivača brzo dospeo na visinu od preko 12 kilometara.

Ovakva letjelica dostizala bi brzinu od nevjerovatnih 24 maha, što je deset puta brže od Konkorda, a 21 put brže od brzina zvuka.

https://www.youtube.com/watch?v=yPma7vtwTdU

Prema proračunima, Antipod bi za sat vremena mogao da pređe preko 25.000 kilometara, dok primjerice Boning 747 za isti period pređe “samo” 917 km.

Poređenja radi, ovakva letjelica bi mogla da pređe Zemlju po dužini ekvatora, za manje vremena nego što bi trajala jedna fudbalska utakmica.

“Ideja o putu između Njujorka i Londona za samo 20 minuta, je nešto što je zaista zainteresovalo ljude. To nam zapravo svima treba, mogućnost da smo sa jedne tačke planete, na drugu, za relativno kratko vrijeme”, kazao je Bombardier za BBC.

Antipod je dizajniran na ranijem konceptu Srimra, koji je iamo problema sa pregrijavanjem, kao i nepodnošljivom bukom zbog nevjerovatne brzine.

Dijaspora.news

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top