All for Joomla All for Webmasters
Hrvatska

Katolička crkva suspendovala sveštenika iz Splita, ali neće da otkrije zbog čega

Delo zbog kojeg je sveštenik suspendovan nije navedeno, a portal Index.hr saznaje da je reč o pedofiliji.

Nakon što je objavljeno saopštenje o suspenziji  sveštenika iz samostana Svetog Frane, kod Splita, Splitsko-dalmatinska nadbiskupija je odlučila da sprovede internu istragu. 

Delo zbog kojeg je sveštenik suspendovan nije navedeno, a portal Index.hr saznaje da je reč o pedofiliji.

Iako o tome nadbiskupija nije obavestila policiju, iz policije su saopštili da će bez odlaganja proveriti sve navode.

U policijskom saopštenju se navodi da, s obzirom na medijsko interesovanje o ovom događaju koji se navodno dogodio u samostanu u Splitu, Policijska uprava splitsko-dalmatinska nije primila prijavu, ali će bez odlaganja proveriti sve navode i zavisno od toga preduzeti dalje potrebe radnje.

Biskup je izrekao kleriku iz Splita meru suspenzije Foto: Flickr/Elena

Informaciju o suspenziji sveštenika u samostanu u Splitu javila je Informativna služba splitsko-makarske nadbiskupije, a prenela splitska Slobodna Dalmacija.

U saopštenju nadbiskupije navedeno je da je reč “o mogućem kažnjivom delu jednoga klerika na području Splitsko-dalmatinske nadbiskupije” te da je je na osnovu toga, u skladu s propisima kanonskoga prava, biskup izrekao kleriku meru suspenzije, naveo je splitski dnevnik.

– Svrha ovoga postupka je put ozdravljanja i obnove te radi čuvanja dobrog glasa svih, u prvom redu žrtve, u ovom trenutku nije moguće iznositi više informacija do konačnog ishoda istrage – navodi se u saopštenju nadbiskupije, ali ne i tome za koje je tačno delo kažnjen sveštenik.

(dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top