All for Joomla All for Webmasters
Hrvatska

Tompson nepoželjan i u Hrvatskoj: Zabranjen mu je koncert u riječkoj opštini

Koncert je već zvanično bio najavljen, o čemu su svedočili i džambo plakati koji su se uoči Uskrsa nalazili na više mesta u Rijeci, pa tako i na Jadranskoj magistrali u Kostreni.

Hrvatski pevač Marko Perković Tomson, koji u svojim pesmama i nastupima veliča ustaštvo, nepoželjan je u hrvatskoj opšitini Kostrena u Rijeci, gde je trebalo da održi koncert 28. aprila, uz obrazloženje da “u ovom trenutku to nije prikladno”.

Koncert je već zvanično bio najavljen, o čemu su svedočili i džambo plakati koji su se uoči Uskrsa nalazili na više mesta u Rijeci, pa tako i na Jadranskoj magistrali u Kostreni.

Ako je suditi prema dopisu koji je Tompsonovom menadžmentu prošle sedmice poslat iz Komunalnog društva Kostrena, koje upravlja Sportskom dvoranom i činjenici da su tokom vikenda plakati nestali, Tompson ipak neće nastupiti u tom mestu.

Palata Jadran Foto: N. Ivanovski

U dopisu koji poseduje riječki Novi list, otkazuje se Ugovor o privremenom korišćenju dvorane sklopljen 19. marta ove godine.

U obrazloženju se, između ostalog, navodi da je nakon konsultacija predstavnika davalaca, branitelja sa načelnikom Opštine Kostrena zaključeno je da u ovom trenutku zbog političke situacije na lokalnom nivou nije prikladno gostovanje Tompsona jer bi se, kako se navodi, moglo protumačiti kao angažman povodom obeležavanja 25. godišnjice osnivanja te opštine.

Na predlog načelnika opštine Kostrena, Dražena Vranića, usmeno je predloženo da se koncert M. P. Thompsona odloži do daljnjeg.

Vranić je rekao da opština i on lično nisu bili ni upoznati s namerom Marka Perkovića , niti je za organizaciju takvog koncerta pre započinjanja bilo kakvih razgovora s izvođačem dao svoju saglasnost bilo kome za održavanja tog koncerta, piše Novi list.

(dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top