All for Joomla All for Webmasters
Srbija

Izvršitelji se NAJAVILI pa ODUSTALI: Ne dolaze da plene imovinu bolnice “Dragiša Mišović”

Izvršitelji ne dolaze da plene imovinu bolnice “Dragiša Mišović”

Međutim, imajući u vidu da je ova tema od šireg društvenog značaja, svakako ćemo pokušati da sa javnim izvršiteljem koji vodi postupak pronađemo najbolji mehanizam za rešavanje novonastale situacije – rekla je Neda Petrović, pi-ar Komore izvršitelja

Iz bolnice “Dragiša Mišović” tražili su odlaganje dolaska izvršitelja koji treba da popišu imovinu po presudi da ova bolnica Simonidi Tanasijević isplati 116 miliona dinara za plac od 12 ari, koji odavno nije u vlasništvu bolnice. Molba o odlaganju izvršenja je, kako “Novosti” saznaju, usvojena.

  • – Međutim, imajući u vidu da je ova tema od šireg društvenog značaja, svakako ćemo pokušati da sa javnim izvršiteljem koji vodi postupak pronađemo najbolji mehanizam za rešavanje novonastale situacije – rekla je Neda Petrović, pi-ar Komore izvršitelja i dodala da oni nemaju pravo da utiču na tok postupka, osim kada je podneta pritužba.

Bolnici ne nedostaju lekovi, niti sve što je potrebno za pacijente, 1.200 zaposlenih dobija plate, ali bolnica “sve teže funkcioniše” zbog dugova nastalih usled blokade računa. Iako je Ministarstvo zdravlja odobrilo novac za infrastrukturu KBC koji je prvo bio oštećen u bombardovanju 1999. godine, pa kasnije i u požaru, bolnica nije dobila ni dinar. Sve što bi i bilo uplaćeno na račun, automatski je prebacivano Simonidi Tanasijević.

Printskrin: Google Street View

Printskrin: Google Street View

U Ministarstvu zdravlja kažu da su o svemu obavešteni, ali da ne smeju da se mešaju u rad suda i izvršitelja, a rukovodstvo i zaposleni se nadaju da će sudski postupak možda biti ponovljen.

Simonida Rajković koja je i zahtevala plenidbu imovine juče nije želela da komentariše ove navode.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top