All for Joomla All for Webmasters
hronika

ISTRAGA UŽASNOG ZLOČINA U UKLETOM SELU: Ubistvo porodice iz Jabukovca je naručeno?!

Na osnovu položaja tela i načina na koji su ubijeni Raja Kazimirović, njegova majka, sestra i sestričina postoji pretpostavka da ih je likvidirao plaćenik

Selo Jabukovac obavijeno je velom tajne otkako su u petak na imanju porodice Kazimirović u izdvojenom zaseoku Vratna pronađeni ubijeni Raja Kazimirović (72), njegova majka Dragica (93), sestra Ljubinka Oprikić (76) i sestričina Dragana Jozeljić (53).

 

žrtva Raja Kazimirović

Već četiri dana se svi meštani pitaju ko je i zbog čega pobio njihove komšije. Policija je dva dana vršila uviđaj na salašu. Svaki pedalj imanja su pregledali. Prikupljeni materijal poslat je u Beograd na analizu.

Hici direktno u glavu

– Zasad na osnovu svih prikupljenih materijalnih dokaza sa mesta zločina, položaja tela ubijenih i načina na koji su ubijeni jedino možemo da pretpostavimo da iza svega stoji profesionalac, tj. da je porodicu likvidirao plaćeni ubica, koji je za to dobio novac – kaže izvor Kurira iz istrage.

On dodaje da istražitelji u ovom trenutku nemaju osumnjičenog, ali da postoje izvesne indicije koje ukazuju na to da je ovo četvorostruko ubistvo naručeno.

 

istražitelji danima češljaju Vratnu

– Dokazi upućuju na to da je ubica prvo prišao Raji, i to na samo metar razdaljine, i da je tek onda izvukao pištolj. Ispalio mu je četiri hica u telo dok je sedeo na traktoru. Hitac u glavu, na osnovu opekotina od baruta oko rane, ispalio mu je iz neposredne blizine, tj. prislonio mu je cev pištolja na čelo. Na isti način, prislanjanjem pištolja uz glavu, ubijene su i njegove tri rođake. Rajina sestra je verovatno malo pomerila glavu, pa joj je metak prošao kroz usnu – saznajemo nezvanično iz istrage.

Policija je i juče bila u Jabukovcu. Obavljen je razgovor sa gotovo svim meštanima.

– Policajci nas pitaju da li smo videli nekog nepoznatog u selu ovih dana ili da li se neko sumnjivo vozilo motalo ovuda. Pitaju nas u kakvim smo odnosima bili sa Rajom i njegovima. Sve su nas ispitali – kaže jedan stanovnik Jabukovca.

Bili imućni, a skromno se ponašali

Meštani Jabukovca ubeđeni su da su Kazimirovići ubijeni zbog novca. Kako kažu, iako su se skromno držali, bili su imućni, a priča se da je Raja iskopao nekakav ćup pun zlata.

– Ko će ga više znati šta je u pitanju. Ja sam lično čuo da je Raja našao ćup dukata odavno, da je kupio sef, stavio dukate unutra, a sef negde sakrio ili ga zakopao u zemlju – kaže meštanin.

Međutim, istražiteljima je jako čudno to što u kući nije izvršena premetačina.

– U kući je sve netaknuto. Kao da ubica nije ni ulazio unutra. Definitivno nije u pitanju trenutno koristoljublje – kaže izvor iz istrage.

Istraga
SVI SE POLIGRAF

Istražitelji su dosad saslušali na desetine ljudi. Svi su poligrafski testirani i svi su prošli poligraf. Nađena su i dvojica muškaraca, Rajin prvi komšija i kriminalac iz Brze Palanke, kojima se u vreme pronalaska leševa izgubio trag, ali su i oni prošli poligraf.
– Ispitani su i svi ljudi sa kojima se Raja sudio zbog raznih nesuglasica oko puteva, njive i stoke. U ovom trenutku se zna da je jedna osoba izvršila četvorostruko ubistvo iz jednog oružja. Ipak, treba sačekati forenzičku analizu, koja će definitivno razrešiti tu dilemu. Čaure nisu nađene, pa se pretpostavlja da ih je ubica odneo sa sobom posle zločina – kaže izvor.

Sahrana u četvrtak
RAJIN SIN SPREMA ČETIRI GROBA

Sahrana četvoro ubijenih najverovatnije će se obaviti u četvrtak u Jabukovcu.
– Raja je imao sina, koji sa porodicom živi u Beču. Iako nisu bili baš u najboljim odnosima, on je došao u Jabukovac kada su mu javili za masakr. On sada sprema četiri grobnice, ne zna šta ga je snašlo. Kaže da ne zna šta se desilo. Porodica Rajine sestre i sestričine je u Nemačkoj, oni još nisu stigli u Jabukovac, ali su najavili dolazak – kaže sagovornik.

Neverovatno
NIJE IMALA LIČNU KARTU

Starica Dragica Kazimirović, Rajina majka, nije imala ličnu kartu, pa su se nadležni namučili dok su je identifikovali.
– Baka nije imala biometrijsku ličnu kartu, već onu staru, papirnu. Zbog toga nisu odmah mogli da je pronađu u sistemu – objašnjava izvor.

ČINJENICE

– Raja Kazimirović likvidiran je na traktoru u svom dvorištu
– Dragica Kazimirović nađena je ispred trema, pet metara dalje od sina

– Telo Dragane Jozeljić bilo je pored Dragičinog leša
– Ljubinka Oprikić usmrćena je ispred kuće

BROJKE

10 hitaca ispalio je ubica u žrtve
2 dana leševi bili na imanju

 

 

Dijaspora.news/(Kurir.rs/ Suzana Božinović/ Foto:Zorana Jevtić, Suzana Božinović )

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top