All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

Hrvati napravili balkanski Diznilend: Danas se otvara najveći zabavni park u regionu (FOTO) (VIDEO)

Park je osmišljen kao kombinacija adrenalinskih vožnji i zabave za decu. Podeljen je u tri tematske celine: Gusarski grad, gde su porodične vožnje, Svemir, u kojem su brže vožnje za tinejdžere, te Divlji zapad, u kojem su klasične vožnje, namenjene mališanima

Zabavni park Mirnovec u Biogradu na Moru danas će svečano otvoriti svoja vrata prvim posetiocima. Reč je o prvom tematsko-zabavnom parku za decu i odrasle u Hrvatskoj, iza kojeg stoji kompanija Mirnovec, poznata po pirotehnici.

Park se prostire na 45 hiljada kvadrata, a smešten je na parceli koja je dva kilometra udaljena od Biograda, piše “Jutarnji”.

Osmišljen je kao kombinacija adrenalinskih vožnji i zabave za decu. Podeljen je u tri tematske celine: Gusarski grad, gde su porodične vožnje, Svemir, u kojem su brže vožnje za tinejdžere, te Divlji zapad, u kojem su klasične vožnje, namenjene mališanima.

Svaki deo parka uređen je u skladu sa svojim nazivom. O tome koliko je posao bio veliki govori činjenica da je za prevoz samo jedne atrakcije trebalo angažovati čak 17 šlepera.

– Dugo sam ovo pripremao – nekih šest godina sam putovao svetom, posećivao zabavne parkove, obilazio sajmove, razgovarao s proizvođačima… Park koji je otvoren završetak je tog posla i nestrpljiv sam da vidim kako će se ljudima svideti – kaže Franjo Koletić, vlasnik Mirnovca.

U parku su, osim zabavnih sadržaja, i veliki restoran, tri ugostiteljska objekta, kafić i šetalište. Tu je i pozornica na kojoj će se održavati mnogi nastupi i predstave.

Park će raditi sedam meseci godišnje: od ranog proljeća do početka novembra. Izuzetak tokom zime biće dani između Božića i Nove godine, kada će park raditi. U njega stane pet hiljada ljudi, a na ulazu se nalazi “games hall” – dvorana u kojoj su video-igrice i simulatori. Da bi se ušlo u nju nije potrebno kupiti ulaznicu za park, nego samo žetone za ulaz u igraonicu.

Proširenje parka već je u planu, kaže Koletić, ali sve zavisi od toga šta će se ljudima svideti. Priznaje kako je razmišljao o tome da doda akva park, ali to će proceniti kad vidi da li ljude zanimaju takvi sadržaji. Već sad park ima vodene vožnje – na primer, spuštanje niz slap od 20 metara.

– Želeo sam da napravim park koji izgleda bajkovito, zato je dosta novca uloženo u izgled. Ovo nije veliki park, poput Gardalanda s kojim nas neki porede, ali ko zna, možda ćemo i mi za 40 godina biti tako veliki – kaže Koletić i dodaje kako je vrednost investicije bila veća od 12 miliona evra.

 

Povraćaj novca očekuje u roku od desetak godina. Sredinom jula u planu je tiho otvaranje, dodaje. Tih nekoliko dana će biti potrebno da se ljudi uhodaju u posao, a u ponudi će biti i jeftinije karte, koje se za to razdoblje mogu kupiti samo na web stranici parka.

Fun Park Mirnovec – prvi hrvatski tematsko-zabavni park

[ULAZNICE U PRODAJI] Fun park Mirnovec svoja vrata otvara 15. srpnja, a od danas možete kupiti i prve ulaznice! 🙂 Budući da ćemo od 15. do 20. srpnja raditi smanjenim kapacitetom, i cijene ulaznica u tom periodu bit će niže. One će se moći kupiti isključivo online -> http://www.funparkmirnovec.com/! Također, radno vrijeme parka u ovom periodu bit će od 15 do 23 sata! Pratite nas i dalje za sve informacije i vidimo se! :)[TICKETS] Listen up all the adventure seekers! Fun Park Mirnovec opens its doors on July 15th and starting today you can buy first tickets! 🙂 Since we will be working at lower capacity from July 15th until July 20th, ticket prices will also be lower in that period. Tickets will be available only online -> http://www.funparkmirnovec.com/! Also, working hours during this period will be 3 – 11 PM. Follow us for all the information. See you soon! 🙂

Posted by Fun Park Mirnovec on Mittwoch, 5. Juli 2017

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top