All for Joomla All for Webmasters
Hrvatska

Građani od straha spavali u automobilima: Niz zemljotresa noćas pogodio Hrvatsku, Kvarner se tresao do jutra

Epicentar je bio četiri kilometara severno od Omišlja na ostrvu Krk, odnosno 15 kilometara jugoistočno od Rijeke

Područje Rijeke je u utorak uveče u 22.42 časova pogodio još jedan zemljotres umerene jačine. Oko sat vremena kasnije, tačnije u 23:54, seizmografi su zabeležili novi potres magnitude 3,3 po Rihteru, a onda je oko četiri ujutro zabeleženo novo podrhtavanje tla jačine 2,9 po Rihteru s epicentrom kod Selca. Rano ujutro, oko 6:30, je jugoistočno od Crikvenice zabeležen još jedan potres s epicentrom od 2,2 po Richteru.

Osim u Rijeci, zemljotres od 3,9 stepeni po Rihteru, osetio se i u gradovima u široj okolini, piše “Slobodna Dalmacija”. Epicentar je bio četiri kilometara severno od Omišlja na ostrvu Krk, odnosno 15 kilometara jugoistočno od Rijeke.

Podrhtavanje je trajalo nekoliko sekundi, a deo ljudi tvrdi da se čula i buka, neki svedoče i o zvuku nalik eksploziji.

Ipak, iako su građani uznemireni, zasad nema nikakvih podataka o bilo kakvoj šteti.

“Turisti su zbunjeni i uplašeni”

Zabrinuti čitatelji Indexa javljaju kako se Kvarner tresao celu noć, zbog čega neki od njih nisu mogli da spavaju.

“Javljam se iz Klimna celu noć podrhtava tlo svakih skoro tridesetak minuta se trese, sad u 4:04 je bio ponovno jači. Užas, bojim se da zaspim, turisti su zbunjeni i uplašeni”, napisala je jedna čitateljka “Indexa”.

“Celu noć se čula i osećala tutnjava, uz povremene jače udare, i još uvek traje u nešto slabijem intenzitetu, jako neprijatno”, napisala je čitateljka koja se nalazi na Krku.

Nakon onih neugodnih dva sata iščekivanja i osluškivanja, pa ponovno jutros oko 1.40, a zatim od 4.00 nadalje kontinuirano podrhtavanja tla u smislu potmule grmljavine različitog intenziteta”, napisala je čitateljka koja se nalazi u Dramlju kod Crikvenice.

“Od onog jačeg potresa oko 22:40 tlo ne prestaje da se trese. Otprilike svakih sat vremena se osete jače kratkotrajne vibracije, a između do 6 ili više slabijih”, javila je čitateljka iz Jadranova.

Nekoliko čitalaca “Indexa” javilo je da su od straha spavali u automobilima.

Podsetimo, u Rijeci se juče 11.35 časova osetilo se poprilično snažno podrhtavanje tla, epicentar potresa bio je 18 kilometara udaljen od trećeg najvećeg grada Hrvatske i bio je jačine 4.1 stepeni po Rihteru.

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top