All for Joomla All for Webmasters
Srbija

Evo šta su radili radnici iz socijalnog dok je muž ubijao ženu: I zašto tamo nema obezbeđenja?!

Svi su zatvorili vrata, niko iz Socijalnog nije pomogao toj ženi, dozvolili su da se dogodi ubistvo, kaže Vesna Stanojević iz Sigurne kuće

Pitanje koje se nadvilo nad Srbijom – Ko je kriv za zločin koji se dogodio u Centru za socijalan rad, zapravo, kako je uopšte moguće da se u ustanovi tog tipa dogodi ubistvo?

Povodom horora koji se dogodio u pomenutoj ustanovi na Novom Beogradu, odnosno, slučaja u kojem je Dejan Lovrić mermernim kamenom ubio suprugu Olgu udarcem u glavu, a potom počinio samoubistvo, kontaktirali smo s Vesnom Stanojević iz Sigurne kuće.

– Moguće je da se dogodi ubistvo, a moglo je i više puta pre toga – kaže Vesna Stanojević za naš portal.

Radi se o tome, kako ona kaže, da ta ustanova uopšte nema obezbeđenje, a po logici bi trebalo da ima jedno od najjačih obezbeđenja kada su državne ustanove u Srbiji u pitanju.

– Tamo nema obezbeđenja! To nisu kontrolisani uslovi. Ubistvo, niti bilo koji zločin nikada ne bi mogli da se dogode da postoji obezbeđenje – kaže Stanojević i nastavlja sa pričom o ovom strašnom slučaju.

– Ispada da niko nije pomogao toj ženi. Svi su bili iza zatvorenih vrata u Socijalnom dok se događalo ubistvo. Niko nije izašao da pomogne. A to je njihov posao! Njihov posao je da štite od nasilnika. Niko nije uradio to što treba – kaže Vesna.

Ona ističe da je van pameti to što se događa u našem sistemu. Tačnije, da nadležni bukvalno na silu teraju žene i decu da se viđaju sa nasilnicima koji su im od života napravili pakao.

 

– Iz Sigurne kuće teraju žene koje su pobegle od tih muškaraca da se ponovo viđaju sa njima! Teraju žene koje su i dalje u modricama da idu da se mire i sastaju sa tim koji im je napravio te modrice.

– Teraju decu koja su zlostavljanja da se suočavaju sa svim ponovo, da sve ponovo proživljavaju, da se susreću sa nasilnikom koji ih je maltretirao. To je van pameti! – kaže Vesna Stanojević.

Ona ističe da Socijalni rad kao da poručuje – “Oprostite im za nasilje”.

– Oni kao da hoće da pomire nasilnike i žrtvu. Kao da hoće da kažu – bilo je šta je bilo, oprostite im, to je prošlo. Osuđujemo nasilje, to je i njihov posao, a oni kao da ga podržavaju – govori Vesna besnim glasom.

 

Nada se da će ovaj slučaj da utiče na celu Srbiju.

– Iskreno se nadam da će ovo nešto da promeni. Ovo mora da promeni stanje u Srbiji! Ovo je strašno, institucije su tu da procene situaciju, a evo šta se desilo – kaže ona za kraj razgovora i dodaje da se sada čeka da se vidi šta će da uradi Ministarstvo.

Podsetimo, Milan je imao zakazani kontrolisani sastanak sa bivšom suprugom Olgom u Centru za socijalni rad. On je parkirao automobil ispred Centra, ušao u hol gde je sačekao Olgu, a kada je došla Milan ju je, naočigled njihovo troje dece, napao i snažnim udarcem kamenom u glavu ubio.

Milan je odležao dve godine u zatvoru zbog zlostavljanja žene i dece.

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top