All for Joomla All for Webmasters
Hrvatska

DRAMA U SPLITU Maloletni dečak NA SILU predat ocu Italijanu, dete VRIŠTALO da se ne rastane od majke (VIDEO)

Građani Splita okupili su se na protestu u naselju Pujanke pokušavajući da spreče radnike centra za socijalni rad da predaju dečaka Cezara (9) ocu Alesandru Aventiju po odluci suda. Policija je raščistila put koji su okupljeni blokirali i dečak je ipak odveden nakon što je na silu odvojen od majke i tetke. Kako piše portal “24sata.hr” pojedini okupljeni planiraju da se upute ka splitskom aerodromu odakle bi dečak letom za Rim u tri popodne trebalo da ode kod oca koji živi u Italiji.

Susedi kažu kako je Cezarovo odvođenje bilo strašno i stresno jer je dečak vikao jer nije želeo da se odvaja od majke. Jedna je Splićanka na Fejsbuku objavila snimak na kojem se čuju plač i zapomaganje dečaka, kako navodi.

Zbog te je situacije pozlilo ocu Nine Kuluz, ali i Nini koju su odveli u stan, a njenog oca kolima Hitne medicinske pomoći u bolnicu.

Građani su u neposrednoj blizini Cezarove zgrade počeli da se okupljaju još u ponedeljak uveče, a deo njih protestvovao je ispred Opštinskog suda gde su predsednici suda doneli 10.600 potpisa kojima traže obustavu izvršenja.

FOTO: SCREENSHOT OSTALO / SCREENSHOT

Na dan izvršenja ispred zagrade bilo je 20 policijskih kombija, 80 policajaca i nekoliko desetina građana.

– U šoku sam, kao da je ratno stanje. Ima više od 80 policajaca koji su tu zbog jednog dečaka od devet godina. Nismo spavali celu noć, ne znam što će biti oko devet sati kad je najavljeno izvršenje i da li će stvarno čupati dečaka iz majčinog zagrljaja – rekla je Vanja Kuluz, dečakova tetka, uoči izvšenja presude.

Noć ranije, u nedelju, Cezar je zbog bolova u stomaku završio u bolnici gde je bio zadržan sve do ponedeljka popodne. Lekari su savetovali da dečak odmara i miruje.

Cezar (9) je dete Hrvartice Nine Kuluz i oca Italijana Alesandra Aventiji, koji se spore za starateljstvo već nekoliko godina unazad. U februaru ove godine izvršenje je odloženo iz bezbednosnih razloga, dok je pre tačno godinu dana izvršenje bilo odloženo jer Alesandru Avenatiju nije bio obezbeđen prevodilac za italijanski jezik.

Nina Kuluz i Alesandro Avenati jedno vreme su mali zajedničko starateljstvo nad dečakom koji je trebalo da živi u Italiji, a majka je imala pravo da ga viđa svaki dan. Nina je pobegla iz Italije skrivajući se u Bosni i Hercegovini, potom se vratila u Split, a dečakov otac je dva puta pokušao da sina vrati u Italiju.

FOTO: INDEX / YOUTUBE

Prošle godine u junu pred njenom kućom bio je organizovan veliki protest na kojem je traženo odlaganje izvršenja nad detetom. U međuvremenu je na italijanskom sudu izgubila starteljstvo nad dečakom, zbog otmice sina je osuđena na tri godine i četiri meseca zatvora, a u obavezi je i da Alesandru isplatiti 50.000 evra odštete te ima obvezu javljanja italijanskoj policiji u Torinu svakih 20 dana.

 

(dijaspora.news/blic.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top