All for Joomla All for Webmasters
Srbija

BOLNA ISPOVEST OCA POGINULE BRAĆE “Trkao se po selu, pijan ih ubio, a onda uz cigaretu gledao kako ih MRTVE IZVLAČE”

Bahati vozač Nenad Jevtović (39) iz Mojsinja vozio je pod dejstvom alkohola, a Nebojša Paunović, otac poginulih mladića Petra i Milije Paunovića iz Bumbarevog Brda kod Knića, kaže za “Blic” da je imao 2,4 promila alkohola u krvi!

U udesu koji se dogodio u petak uveče u Mojsinju poginuli su i u Bojan Lazović i Ivana Joković iz Bresnice kod Knića.

Meštani Mojsinja kažu da je Jevtović gotovo čitav dan pio po kafanama u tom selu i da je u večernjim satima bio primetno pijan.

Petar PaunovićFOTO: RAS SRBIJA
Petar Paunović

– Ne mogu da verujem da je takav seo za volan. Uništio je četiri života i tri porodice. Njegov život me ne interesuje. I ranije je imao udese – rekao nam je jedan žitelj Mojsinja.

Kako pokazuju preliminarni rezultati istrage, Jevtović je, vozeći “škodu”, u subotu oko 23 sata usled prevelike brzine sustigao i udario “jugo“ koji se kretao ispred njega u smeru ka Čačku, nakon čega je “škoda” prešla u levu kolovoznu traku i udarila u prednji deo putničkog vozila marke “audi”, kragujevačkih registarskih oznaka koje se kretalo iz suprotnog smera. U “audiju” su se nalazili nastradali Milija Paunović (21) iz Bumbarevog Brda kod Knića i njegov brat Petar (24), koji je bio za volanom, Bojan Lazović (24) i Ivana Joković (33) iz Bresnice blizu Knića.

Milija PaunovićFOTO: RAS SRBIJA
Milija Paunović

– Taj čovek je ceo dan pio, imao je 2,4 promila alkohola u krvi, vozio preko 200 kilometara na sat na putu na kojem je ograničenje 60 kilometara na sat i preticao na punoj liniji. Pa da je vozio i 10 kilometara na sat, nije smeo da pretiče na tom mestu – kaže Dušan Cvetić, ujak poginulih mladića Petra i Milije Paunovića.

Nebojša PaunovićFOTO: N. BOŽOVIĆ / RAS SRBIJA
Nebojša Paunović

U kući porodice Paunović vladala je velika tuga i neverica. Niko ne može da veruje da više nema njihovih najmilijih, dece, braće i mladića pred kojima je tek počinjao život. Majka Snežana od bola i tuge nije mogla da priča. Otac Nebojša Paunović smogao je snage da ispriča za „Blic“ o ovom tragičnom događaju. On kaže da je N. J. napravio veliki zločin i postavio pitanje državnom vrhu, da li treba da se izmene zakoni kada svi ljudi izginu?

– Taj bahati vozač je tog dana već napravio prekršaj i kako su nam rekli, policija ga je zaustavila. Trkao se kolima. Ali izgleda da to ništa vredelo jer je ponovo seo za volan i pobio moje sinove i još dvoje mladih ljudi. Zapalio je cigaretu i gledao kako moju decu izvlače iz kola. Moji sinovi se nisu vraćali iz provoda, već sa posla. To su bila divna deca koja se ne opijaju u kasne sate, već su se vraćali iz nadnice. Radili su često prekovremeno, nisu imali vremena da se provode – rekao je Nebojša.

Pored nastradalih, u udesu su povređene i dve žene. Jedna od njih ima povrede obe natkolenice, potkolenice, ruke, lopatice, a druga pacijentkinja je primljena sa nagnječenjima grudnog koša i trbuha.

Dan žalosti u Čačku

Zbog teške saobraćajne nesreće koja se desila na Ibarskoj magistrali kod Mojsinja u petak uveče, a u kojoj su smrtno stradali Bojan Lazović, Ivana Joković, Milija Paunović i njegov brat Petar Paunović, gradonačelnik Čačka Milun Todorović proglasio je ponedeljak, 18. jun 2018. godine, Danom žalosti na teritoriji grada Čačka.

Čeka advokata da se vrati sa Mondijala

Kako “Blic” saznaje, uhapšenom Nenadu Jevtoviću je određen pritvor do 30 dana.

– Branilac mi je na prvenstvu u Rusiji i ne želim bez njega da dajem izjave – kratko je rekao Jevtović u tužilaštvu.

(dijaspora.news/blic.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top