All for Joomla All for Webmasters
Hrvatska

DANAS JE NAJVEĆI USTAŠA! A, verovali ili ne, Tompson je nekad čuvao koze i – SLUŽIO SRBE! (FOTO) (VIDEO)

Samo četiri godine pre stravičnog etničkog čišćenja Srba sa teritorije Hrvatske, jedan ugledni ugostitelj po imenu Marko Perković odlučio je da sa prvim granatama ostavi svoje konobarsko odelo u koje je, obučen, između ostalih, služio i Srbe lično, i obuče vojničku uniformu…

Kao i svake godine, 5. avgusta, promoter ustaštva i nacionalne mržnje, samozvani hrvatski pevač i nacionalista Marko Perković Tompson održao je i ove godišnjice Oluje koncert, ovog puta u Slunju na proslavi hrvatskog “Dana pobede”. Pored koncerta bilo je drugih stravičnijih momenata kojima je jasno iskazivana mržnja prema Srbima, poput ustaškoh povika “Za dom spremni” i “Srbe na vrbe”.

A verovali ili ne, nekad Tompson nije bio pevač i zbog prirode posla kojim se tada bavio morao je da služi, čak i – SRBE!

I ove godine na 22. godišnjicu akcije “Oluja”, Hrvatska je lupila još jedan šamar svim Srbima, a naročito onima koji su bili u koloni od 250.000 duša te 1995. godine, kada su proterani sa svojih vekovnih ognjišta.

A samo četiri godine pre stravičnog etničkog čišćenja Srba sa teritorije Hrvatske, jedan ugledni ugostitelj po imenu Marko Perković odlučio je da sa prvim granatama ostavi svoje konobarsko odelo u koje je, obučen, između ostalih, služio i Srbe jer su tada i oni naseljavali Hrvatsku u velikom broju, obuče vojničku uniformu, uzme američku automatsku pušku po kojoj se i nazvao “Tompson”, i ode da “brani” svoju zemlju Hrvatsku od Srba. Mahom stanovništva preko 60 godina starosti. Zaista junački podvig!

 

 

Marko Perković rođen je, 27. oktobra 1966. godine u selu Čavoglave u Dalmatinskoj zagori. Ovaj “muzički marginalac” sve do 1991. godine čuvao je koze u podnožju Dinare u svom rodnom selu, a kada je došlo vreme da upiše školu, odlučio se za ugostiteljstvo. Pa je tako, kao i svaki konobar morao da poštuje onu “gost je uvek u pravu”, kao i da služi čak i – SRBE! A onda je vrli konobar sa gotovo nimalo istorijskog znanja, kao tinejdžer zavoleo svoju gitaru koju je dobio na poklon od oca, počeo da piše pesme koje su odgovarale tadašnjoj strukturi. A to kako piše pesme, prosudite sami – pre bi se moglo reći da “uspešno pozajmljuje rifove i ideje”.

Predstavio se, a to čini i dan danas, kao rok (?!) pevač i kompozitor. Najbizarnije u celoj priči što su njegovi koncerti zaista jedni od najposećenijih u “Lijepoj njihovoj”, iako su, sa druge strane, zbog ekstremno desnih, antisemitskih i neoustaških stavova, zabranjivani u nekoliko evropskih zemalja

Evo jednog njegovog “remek dela”:

Za Dom – spremni!

Čujte srpski dobrovoljci, bando četnici,

Stići će vas naša ruka i u Srbiji!

Stići će vas Božja pravda to već svatko zna

Sudit će vam bojovnici iz Čavoglava!

***

Zbog Anice i bokala vina,

zapalit ću Krajinu do Knina

Zapalit ću dva, tri srpska štaba,

da ja nisam dolazio đaba.

***

Antikristi i masoni

Komunisti ovi, oni

Šire sotonske fraze

Da nas poraze

***

Sve ćemo ih silom otjerati,

Domovini miran san donijeti,

bježat će i proklinjati majku,

što su došli u našu Hrvatsku

Inače, za njegovog rodnog mesta, sela na reci Čikoli, Čavoglava, nije bilo na predratnim mapama, dok ga sam nije “opevao”. I ta pesma postaje svojevrsna ustaška himna. U spotu žestokog ritma u grupi ljudi u maskirnim uniformama izdvaja se jedan dugokosi i krezubi mladić – naš vrli konobar Tompson, glavom i bradom.

Naravno, u međuvremenu je popravio zube i skratio kosu, pa preko braka sa hrvatskom pop zvezdom Danijelom Martinović pokušao da se probije na muzičku scenu, ali kako mu to nije baš pošlo za rukom, preorijentisao se na utaške tvorevine, i tako počeo da podilazi svakoj vlasti i peva za njih kad god je potrebno promovisati ekstremne stavove.

Danas je oženjen Sandrom sa kojom ima petoro dece.

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top