All for Joomla All for Webmasters
Srbija

Carina naivnijeg prevaranta odavno nije videla: Prijavio 110 evra, a onda su mu zavukli ruku u zadnji džep

Na pitanje da li ima nešto da prijavi, odgovorio je da nema ništa sem ličnih stvari, i 110 evra. Pokajao se

Carinici su na graničnom prelazu Batrovci, sprečili jednog stranog državljanina da u Srbiju unese 13.000 neprijavljenih švajcarskih franaka.

Ono što ovu akciju razlikuje od svakodnevnih jeste da su se carinici suočili sa vrlo naivnim državljaninom Nemačke kojem su u zadnjem džepu pronašli kovertu sa velikom količinom švajcarskih novčanica.

Kako je saopštila Uprava carina, slučaj je zabeležen u četvrtak u popodnevnim satima, kada se za carinsku kontrolu prijavio nemački državljanin koji je džipom marke “Mercedes”, nemačkih registarskih oznaka, doputovao iz Nemačke.

– Na carinikovo pitanje da li ima nešto da prijavi, vozač, inače vlasnik firme za izradu stolarije, odgovorio je da nema ništa sem ličnih stvari, kao i da je 110 evra, koje je potom izvadio iz džepa, sav novac koji je poneo sa sobom – navodi se u saopštenju Uprave carine.

Carinici su zatim detaljno prekontrolisalo njegov automobi

– Iako detaljnom kontrolom automobila i prtljaga nije pronađeno ništa sumnjivo, tokom ličnog pretresa pomenutog putnika, u zadnjem džepu farmerki koje je imao na sebi, pronađena je koverta sa 25.000 švajcarskih franaka. Sporan iznos od 13.000 franaka privremeno je oduzet do presude koje će, budući da je reč o stranom državljaninu, biti doneta po hitnom postupku.

Uprava carina je, u saopštenju, apelovala na putnike da prijavljuju sav novac koji nose sa sobom, a premašuje dozvoljeni iznos od 10.000 evra. Procedura je vrlo jednostavna i ne traje dugo, a to je način da se izbegnu neprijatnosti, ali i da se privremeno ili trajno ne ostane bez novca.

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top