All for Joomla All for Webmasters
Bosna i Hercegovina

BRUKA, ŠTA JE PACIJENTKINJA DOŽIVELA: Neka si se ti našminkala, a imaš rak!

Neprijatno iskustvo pacijentkinje koja je u bolnicu u Bijeljini došla na zakazan pregled na onkologiji izazvao je lavinu negativnih komentara na račun sistema, loših uslova ali i drskih i nesavesnih zdravstvenih radnika.

Kako je objavila na Fejsbuku, ova mlada žena iz Bijeljine je imala zakazan pregled kod onkologa u 10 sati ujutru, a potom skener za 13.30, zbog čega je prethodno morala da organizuje zamenu smene na poslu i čuvanje dece.

 

“U bolnici sam bila u 9.45. Predala knjižicu, sve uredno. Kada sam u 10.30 videla da još nikoga ne prozivaju, prisla sam teti na šalteru i ljubazno pitala kada ću doći na red, jer zakazana sam u 10, a moram da stignem još i na skener. Gospoja sa one strane šaltera se izbečila na mene: ‘Nemoj ti da gledaš na to što si zakazana u 10, vas 16 je zakazano u 10, kad vam podelim brojeve onda ćete ulaziti kako je ko došao’. Ja u šoku, iznenadivši samu sebe da sam ostala pribrana, vratim se u red. U 11 sati nam gospoja podeli brojeve i meni dade broj 10” piše pacijentikinja.

Međutim, problem je očigledno tek počeo da se pojačava kad je, kako kaže, ponovo mirnim tonom, prišla šalteru i zatražila svoju knjižicu nazad. Kako je rekla, objasnila je da ne može ostati da sačeka tim tempom pregled jer ima zakazan skener a nakon toga obaveze na poslu i sa decom.

 

“Ona poče da viče: ‘Pa šta, imam i ja decu! A, na pitanje zašto uopšte zakazuju kada su svima rekli da dođu u 10 sati, sestra je odgovorila ‘ja samo radim kako su mi naredili, sem toga neki su došli u 7 jutros da zauzmu mesto’ kaze ona.

“Ženo draga čujes li se, zašto da zauzimam mesto u 7 ako sam zakazana u 10, ne delite nam humanitarnu pomoć ovde, došli smo kod onkologa, zna se zbog čega ljudi ovde dolaze, nisam dosla od besa, niti zato što nemam ge drugo da ubijem vreme. Imam rak i došla sam na zakazan pregled”.

FOTO: PROFIMEDIA

Ni tu nije bio kraj naprijatnosti pacijentkinje jer je najveći šok tek usledio nakon komentara kada je rešila da napiše žalbu.

 

“Uzela sam knjižicu i otišla da napišem žalbu koju sam ubacila u sanduče. Galamila je zamnom ‘Nemaš vremena da čekaš a imaš da pišeš žalbu! I nek si se ti našminkala a imaš rak!’ Bravo gospođo sa šaltera”, poručila je uznemirena pacijentkinja i najavila da će pisati i svim nadležnim institucijama i medijima.

 

“Svakako ću pisati ministarstvu i svim televizijama, jer me od svega samo zanima, ako je tačno da ona samo radi svoj posao kao što kaže, ko je njoj naredio da tako radi. Ko je naredio da se šesnaest onkoloških pacijenata zakaže u isto vreme? Doktor? Direktor? Ministar? Žena na šalteru sama donosi takve odluke? Svi mi plaćamo da nam zdravstvo ovako funkcioniše, jer smo ovce glupe, koje ćute i puste da nas namerno teraju da još plaćamo i privatno lečenje”.

(dijaspora.news/kurir.rs)

Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top