All for Joomla All for Webmasters
Crna Gora

GRAĐANI I TURISTI BESNI: Kazne za nepropisno parkiranje u Herceg Novom pišu samo turistima! Komunalna policija tvrdi da ne kažnjava selektivno!

Građani Herceg Novog u Crnoj Gori i turisti se žale da Komunalna policija selektivno kažnjava vozače nepropisno parkiranih vozila. Tvrde da su domaće registracije povlašćene i da se kazne pišu samo turistima.

Crnogorski portal objavio je fotografije iz jedne ulice u Igalu gde se vidi da su specijalni uređaji lisice stavljene samo na vozila koja nemaju hercegnovsku registraciju, pišu Vijesti.me.

“Ne kažnjavamo selektivno, već sve nepropisno parkirane vozače”, tvrdi načelnica Komunalne policije Marija Andrić. Navodi i da su turistima, ali i domaćim koji su bili u prekršaju “oprostil” kazne. Ona ističe da je problem parkiranja u gradu problem i da ona ne retko zbog toga što radi svoj posao dobija pretnje.

 

 

Nedostatak parking u hercegnovskoj opštini posebno je izražen leti kada se broj stanovnika u najvećoj bokeljskoj opštini u nekim danima skoro udvostruči.

Parking studija za Herceg Novi, koju je izradila Agencija za izgradnju i razvoj grada pre dve godine, pokazala je da je gradu neophodno 8.160 parking mesta, a da Parking servis sada obezbeđuje samo 1.500 mesta. Zato nije čudno što sva slobodna mesta – zelene površine, trotoari, ulice… postaju mesta za parkiranje.

 

 

Prema Studiji je bilo planirano uvođenje Smart parking sistema – minigaraže koje omogućavaju smeštaj većeg broja vozila na jednom mestu. U planu je i izgradnja podzemnih i nadzemnih garaža na nekoliko mesta.

 

 

Dijaspora.news/Kurir.rs/Vijesti.me

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top