All for Joomla All for Webmasters
Ljudi

BILO MU JE DOSTA RADA U AMERICI Student DIF-a koji je stradao u Čikagu hteo da se vrati u Srbiju

Miloš Grujić Foto privatna arhiva

Novosadski student Miloš Grujić (24) poginuo je u ponedeljak u stravičnoj nesreći u Čikagu kada su se na njega sručile vodovodne cevi.

Grujić, inače rodom iz Petrovca na Mlavi i student treće godine Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje iz Novog Sada, u SAD je radio kao kamiondžija pokušavajući da zaradi novac za bolji život. U Ameriku je otišao pre dve godine preko studentskog programa „Work and travel” da bi radio kao spasilac na bazenu, a po isteku ugovora je ostao i zaposlio se kao vozač kompanije “Delta Currier group”.

 U ponedeljak je svojim kamionom došao do odredišta u Čikagu gde je trebalo da isporuči robu. On je tokom istovara stajao pored svog vozila, dok je drugi radnik bio zadužen za prijem. No, nekoliko cevi sa susednog kamiona se otkačilo i sručilo se na njega dok je stajao pored kamiona.

Iako su ga ekipe Hitne pomoći brzo prevezle u bolnicu, mladić jepreminuo od posledica unutrašnjeg krvarenja. Lokalne vlasti odmah su pokrenule istragu kako bi utvrdile kako je došlo do propusta u istovaru, a autopsijom je utvrđeno da je umro od više snažnih tupih povreda.

Prema rečima njegove uplakane sestre Milene, koja u Beogradu studira novinarstvo na Fakultetu političkih nauka, Miloš je u Americi počeo da vozi kamion jer je želeo da zaradi novac i da se zatim vrati u Srbiju.

– Tragedija se dogodila dok je čekao na istovar svog kamiona. Sa drugog kamiona obrušila se gomila cevi u usmrtila ga. To su nam javili drugovi koji su sa njim radili. Bio je najpozitivniji, najvedriji i svi su ga voleli. U Petrovcu je imao puno drugova i prijatelja i bio je veoma omiljen u društvu – priča sestra.

U kući Grujića u Petrovcu na Mlavi tuga, bol i suze. Grujići imaju troje studenata i treće dete Bogdan u Beogradu studira na Visokoj medicinskoj školi.

Od šoka niko nije bio u stanju da govori, samo ističu da su kontaktirali naš konzulat u Americi i tamošnje pogrebno preduzeće i da im je traženo da pošalju neka dokumenta kako bi im poslali posmrtne ostatke Miloša.

Rečeno im je da to ide dosta sporo i da u proseku traje od pet do deset dana.

Njegov najbolji drug iz Novog Sada Miloš Despenić kaže da je Miloš planirao da se u maju vrati u Novi Sad i završi fakultet

Kako navodi, prosto ne može da veruje da ga nema.

– Bilo mu je dosta rada u Americi. Upoznali smo se prvog dana fakulteta i od tada bili nerazdvojni, živeli zajedno, delili dobro i zlo. Bio je neverovatno dobar drug, odlikovali su ga iskrenost, hrabrost i inteligencija – izjavio je Despenić.

Poginuli u SAD

Podsetimo, pre tačno tri godine, u Severnoj Dakoti poginuo je u saobraćajnoj nesreći Vladan Jovanović (24) iz Crvenke, teško je povređen Dušan Travica (27), a lakše Goran Šišarica (28), obojica iz Kule. Sva trojica su bili studenti novosadskih fakulteta i bili su takođe u SAD preko programa „Work and travel”.

(blic.rs)

IZDVAJAMO

To Top