All for Joomla All for Webmasters
Heroji zajednice

ЛЕПШЕ ЛИЦЕ СРБИЈЕ Раде Јовановић, младић који је поклонио патике жени из аутобуса (ВИДЕО)

О момку који је поклонио патике жени која, заједно с децом, живи од милостиње суграђана у градском превозу, прича цела Србија. Он је Раде Јовановић и има 20 година – три мање од младе жене којој је помогао. Са породицом живи као подстанар, од 2014. када му је у Обреновцу вода однела дом, који такође није био његов.

“Када сам је видео босу, неке емоције су прорадиле у мени и рекао сам себи да морам, да имам огромну жељу да јој помогнем у смислу да нађем неку обућу да има да обује, да јој не буде хладно. На послу сам имао неке старе патике које сам понео и тих пар дана док је нисам срео поново, ја сам носио у ранцу те патике”, рекао је Раде Јовановић.

За разлику од осталих путника који су, каже, само посматрали шта се дешава, Данијела је реаговала како се и надао.

“Она је била одушевљена, очи су јој се цаклиле и заиста то нешто моје мало њој је представљало цео свет. Она је унутра много чистија од неких лажних људи, који миришу вештачки споља. То ми је заиста драго, јер како год она изгледала, она је заиста душа од особе. Јер сви смо ми људи, али је ретко ко човек”, каже овај младић.

Каква је Данијела, Раде је сазнао разговарајући с њом и пре него што јој је поклонио патике. Какав је Раде, сада знамо сви.

“Јако сам поносна као сестра и заиста ми је драго што имам таквог брата. Значи ми много заиста и желела бих да поручим људима: пробудите се већ једном”, каже Радетова сестра Нада Јовановић.

Због животних околности, Раде је напустио средњу школу. Завршава је ванредно јер ради да би, каже, једног дана могао да упише фризерску академију, о којој сања.

Извор РТС

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top