All for Joomla All for Webmasters
Srbija

MAFIJAŠKA LIKVIDACIJA: Ko je ubijeni Deja Bosanac?

Dejan Streljić zvani Deja Bosanac, jedan od najbližih saradnika bivšeg vođe najjače kruševačke kriminalne grupe Gorana Obradovića Suše, ubijen je danas.

Streljić se pominje u Beloj knjizi organizovanog kriminala MUP-a Srbije iz 2001. godine kao član grupe na čijem je čelu Dalibor Filipović Daki.

Ova grupa, u kojoj je bio i Suša, ponikla je iz grupe „džodinci“ koja se u Kruševcu borila za primat sa čuvenom „Jotkinom“ grupom predvođenom Zoranom Jotićem Jotkom.

Tokom policijske akcije „Sablja“ 2003. godine vođe „Jotkine“ grupe su uhapšene i osuđene na više od deset godina zatvora. Tu situaciju iskoristio je Suša i preuzeo Kruševac. On se bavio prodajom droge, a u gradu se ponašao bahato, prebijao i maltretirao ljude.

Njegova desna ruka bio je upravo Deja Bosanac. Suša je ubijen u septembru 2014 godine.

Pretnje policajcu

 

Streljić je iza sebe imao nekoliko krivičnih postupaka.

 

U julu 2011. u diskoteci „Trokadero“ u Budvi pištoljem je pretio policajcu iz Kruševca koji je u tom trenutku bio na odmoru. Prema pisanju medija, taj policajac je nekoliko meseci ranije dao izjavu u vezi sa napadom Streljića na njega i njegove kolege – kada su prilikom rutinske kontrole u Kruševcu tražili od Streljića da se legitimiše. Umesto da im pokaže dokumenta, Streljić je počeo da ih vređa, pa je protiv njega podneta krivična prijava. Napad u „Trokaderu“ bio je Streljićev pokušaj da natera policajca da promeni iskaz u vezi sa događajem iz Kruševca.

 

Zbog pretnji policajcu Streljić je uhapšen po povratku u rodni grad.

 

Dok je boravio u pritvoru, jedan od njegovih advokata je prošvercovao mobilne telefone u zatvor i dostavio ih Streljiću. Advokat je telefone i baterije skrivao u fascikli, ali ga je otkrio video-nadzor u kruševačkom Okružnom zatvoru.

„Vanrednim pretresima pritvorske sobe u kojoj pritvoreni D.S. boravi nakon posete advokata, pronađena su dva mobilna telefona, četiri baterije, kao i improvizovani punjači za mobilni telefon“, saopštilo je tada Ministarstvo pravde.

 

Advokat Rade Vujčić reagovao je nakon ovog saopštenja tvrdeći da je nezakonito sniman u zatvoru u dok je vodio poverljive razgovore sa svojim branjenikom.

 

(dijaspora.news//KRIK)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top