All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

Zvonko Milas državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Na 4. Sjednici Vlade Republike Hrvatske, koja je održana 17.studenog u Vukovaru, Zvonko Milas je imenovan državnim tajnikom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Otvarajući sjednicu Vlade premijer Plenković je kazao: “Čast mi je i zadovoljstvo danas biti u Vukovaru, dan uoči 25. obljetnice okupacije grada, u kontekstu ovih dana kada se prisjećamo žrtve Vukovara i žrtve svih hrvatskih branitelja.“ Zahvalio je gradonačelniku Penavi na zajedničkoj inicijativi da se ova sjednica održi upravo u Vukovaru, „čime želimo poslati poruku ohrabrenja, solidarnosti i potpore svim stanovnicima Vukovara“.

Izrazio je zadovoljstvo što se sjednica održava u Gradskom muzeju, u obnovljenom dvorcu Eltz, koji se obnavljao od 2005. do 2014. zajedničkim sredstvima Razvojne banke Vijeća Europe i Vlade Republike Hrvatske, u kojem 2000 izložaka predstavlja bogatu kulturu, baštinu i tradiciju Vukovara svima koji ga posjećuju. Predsjednik Vlade čestitao je ravnateljici muzeja i na vrijednoj europskoj nagradi Silletto koju je Gradski muzej dobio u konkurenciji 49 europskih muzeja.

„Grad Vukovar je simbol stradanja i patnje hrvatskog naroda tijekom ratne agresije, ali je i simbol otpora, nacionalnog jedinstva, snage i odlučnosti tijekom Domovinskog rata u borbi za slobodu, za samostalnu i suverenu Republiku Hrvatsku. Znamo da su prije 25 godina brojčano nadmoćne snage tzv. jugoslavenske vojske i srpskih paravojnih snaga tri mjeseca nastojale slomiti herojsku obranu i otpor Vukovara.

Materijalne posljedice osjećaju se još i danas, a u bitci u opsadi grada svoje živote je za obranu Hrvatske položilo je nebrojeno hrvatskih branitelja. Nažalost, stradali su i brojni civili”, rekao je premijer. „Njihovim obiteljima, kao i svima koji su doprinijeli obrani Hrvatske, želim i danas s ove sjednice još jednom uputiti izraze posebne zahvale i suosjećanja.

Predsjednik Vlade Plenković naglasio je da zbog svega toga grad Vukovar zaslužuje posebno mjesto i poseban odnos svih nas u brizi za njegov razvoj, za očuvanje mira, tolerancije i suživota.

hrvatiizvanhr.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top