All for Joomla All for Webmasters
Srbija

Zoran (19) je pravi Srbin iako je rođeni Nemac: Može na praksu bilo gde u svetu, ali on želi da radi u SRBIJI!

Zoran je izvanredan student dva fakulteta. Studira psihologiju, sada je na drugoj godini, a upisao je i filozofiju

Svakodnevno slušate da je Srbija zemlja bez perspektive i da mladi, obrazovani ljudi beže iz nje glavom bez obzira. Mi ćemo vam sada ispričati nešto sasvim drugačije, verujemo da to niste čuli, i zbog lične bezbednosti vam preporučujemo da sednete, jer ćemo vas sada sigurno šokirati. Spremni?

Zoran Kovačević (19) student iz Nemačke, koji je tamo rođen i ima uslove o kojima naši studenti mogu samo da sanjaju, želi ovde da odradi stručnu prakusu, bez obzira na to što ima mogućnost da to uradi bilo gde u svetu.

Ali ovde nije kraj, imamo još luđu stvar da vam kažemo.

Ovaj mladi nemački Srbin se nudi našim poslodavcima na tacni već nekoliko meseci, ali još uvek se niko nije zainteresovao da njegove sposobnosti iskoristi.

– Želim da u Srbiji odradim stručnu praksu. Mnogo volim Srbiju, volim našu kulturu i ljude. Želim da usavršim jezik, ja sam rođen u Nemačkoj i nisam imao priliku da ga naučim onako kako bih voleo. Jednostavno želim da doživim zemlju na pravi način, i zaista mislim da bih imao šta da naučim od naših ljudi.

Poslao sam molbe na sto strana, raznim marketinškim agencijama, ali ni od koga nisam dobio potvrdan odgovor. Iskreno, nisam mislio da će tako teško ići. Naglasio sam i da nikakav novac ne očekujem, ali ni to ne pomaže. Jedini uslov je da mi mentor bude psiholog, tako je na mom fakultetu određeno. Ali ja ne odustajem i ne gubim nadu – ispričao je uporni dečko.

Zoran je izvanredan student dva fakulteta. Studira psihologiju, sada je na drugoj godini, a upisao je i filozofiju. Nemački profesori su prepoznali kao marljivog studenta koji je i dobitnik brojnih nagrada na fakultetu, postao je i prodekan na katedri za psihologiju, a pored svih obaveza nalazi vremena i za humanitarni rad. Trenutno je aktivan u tri organizacije.

– Kad postoji volja, zaista mislim da je sve moguće. Tako ja postižem sve što sam naumio, a verujem da će mi taj stav i pomoći da “nađem put do Srbije” – zaključio je Zoran Kovačević.

Šokirani? Ostavite nam u komentarima šta mislite o Zoranovoj odluci da iz Nemačke dođe u Srbiju?

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top