All for Joomla All for Webmasters
Hrvatska

Žena misteriozno nestala sa kruzera u Jadranu, brod nastavio dalje: Traga se za njom danima, Hrvati poslali i helikopter!

Kruzer s kojeg je nestala, pokazuju snimci rute, sat vremena je kružio oko mesta nestanka, a onda nastavio ploviti planiranom rutom…

Na putu kruzera iz Venecije za Brindisi nestala je članica posade broda “MSC Musica”, objavio je Rijeka Radio.

Članica posade kruzera “MSC Musica” je u ponedeljak nestala s broda, koji je nakon toga nesmetano nastavio sa plovidbom. Kako je kruzer prevelik za pretragu, pronalazak nestale prepušten je manjim brodovima i helikopteru.

Nacionalna kancelarija za usklađivanje traganja i spašavanja na moru Rijeka pozvala je sve brodove da pojačano motre područje nestanka te prijave ako nešto primete.

Kruzer s kojeg je nestala, pokazuju snimci rute, sat vremena je kružio oko mesta nestanka, a onda nastavio ploviti planiranom rutom. To, međutim, nije neobično, kaže bivši radnik obalne radio stanice.

– Pitanje je koliko kruzer, zbog svoje veličine, može dobro obaviti potragu. Zbog toplog mora šanse za preživljavanje na moru su joj veće nego inače i mogla bi preživeti nekoliko dana – kaže sagovornik i dodaje kako se taj posao prepušta manjim brodovima.

– Iako kruzer nije ulazio u hrvatske vode, zbog ZERP-a je u našoj odgovornosti – kažu iz Kancelarije za spasavanje.

Poslali su i helikopter u potragu za članicom posade koja je, prema italijanskim medijima, Brazilka.

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top