All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

Željko Nović sa zaledjenih Nijagarinih vodopada: I telefon se ugasio od hladnoće! (FOTO)

Poslednjih nekoliko dana priroda se prilično poigrava sa hladnoćom u Americi, a posebno na Nijagarinim vodopadima, pa nam iz istočnog dela Severne Amerike stižu neverovatni prizori. Masivni vodopadi zaledili su se usled izuzetno niskih temperatura od -34 stepena, a osećaj hladnoće pojačava i jak vetar. Moć prirode, u njenom najjačem obliku, iskusio je i Željko Nović, koji se 1. januara zatekao na Nijagari.

– Bilo je prilično nezgodno, telefon mi se bukvalno zaledio tri puta i stalno se gasio. I ne samo to. Za vrlo kratko vreme i jakna je uspela da mi se zaledi. Što sam se više približavao vodi, bilo je sve hladnije – priča nam Željko.

Foto: Željko Nović

Kako kaže, na vodopadu nije zatekao mnogo ljudi, a i oni na koje je naišao, nisu se mnogo zadržavali.

– Dođu kratko, pogledaju, naprave jednu sliku i beže. Ne mogu da podnesu hladnoću. Najgore mi je bilo kad sam morao da zamolim nekoga da me fotografiše pored vodopada. Bilo je kao da su mi učinili ne znam ni ja šta – kaže kroz smeh.

Kada je stizao u Ameriku, video je da je temperatura oko -15 stepeni. I to mu je bilo prihvatljivo.

– Međutim, čim sam osetio tu hladnoću na koži, odmah sam povukao reči. Bukvalno ne možeš ruke iz džepova da izvučeš koliko je ledeno – kaže Željko.

Dodaje još i da kad je tek stigao na vodopade, prvo je pomislio “da li je moguće da je toliko hladno”. A tek posle neverovatno lepi prizori stižu do mozga.

Pogledajte fotografije koje nam je Željko poslao:

Foto: Željko Nović

Foto: Privatna arhiva

Foto: Željko Nović

Foto: Privatna arhiva

Foto: Željko Nović

Foto: Željko Nović

 

(J. S/[email protected])

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top